Çiftçiler 5 bin TL'lik ödemeden yararlanamadı: Ziraat odalarından 'üreticiyi mağdur etmeyin' çağrısı

Çiftçiler 5 bin TL'lik ödemeden yararlanamadı: Ziraat odalarından 'üreticiyi mağdur etmeyin' çağrısı
ÇKS'ye kayıtlı olan çiftçiler, emeklilere verilen 5 bin TL'lik ödemeden yararlanamadı. Çiftçilerin yüzde 75'inin emekli olduğunu vurgulayan TZOB Yönetim Kurulu üyesi Soydan ve Giresun Ziraat Odası Başkanı mağduriyetin giderilmesi çağrısı yaptı.

Soner ÖZDEMİR


ORDU - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı ve Bağkur kapsamında çalışmayan emeklilere 5 bin TL'lik ödemeye bugün başladı. Ancak Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçiler bu ödemeden yararlanamadı.

'ÇİFTÇİLER BU PARAYI YİNE ÜRETMEK İÇİN HARCAYACAKTI'

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu üyesi Arslan Soydan, "Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan üreticilerin bu destekten muaf tutulmasını doğru bulmuyoruz. Emeklilere bir kez verilen 5 TL’lik desteğin çiftçilere de verilmesi gerekiyordu. Çünkü çiftçiler bu parayı yine üretmek için harcayacaktı" dedi.

Soydan, çiftçilerin de bu ödemeden yararlanabilmesi için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

mehmet-ayduran-findikk.jpeg

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu üyesi Arslan Soydan

'KARAR REVİZE EDİLMELİ'

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan da bu yanlışın düzeltilmesini talep etti.

Karan, "ÇKS'ye kayıtlı çiftçilerimizin de yüzde 75’i emeklidir ve yapılacak olan 5 bin TL'lik ikramiyeden yararlanamamıştır. Emekli çiftçilerimiz alınan bu kararla bir mağduriyet yaşayacaklardır. SayınCumhurbaşkanımızın vereceği bir talimat ile alınan bu karar tekrar revize edilmeli ve emekli çiftçimizin mağduriyeti giderilmelidir” diye konuştu.

100-tl-yuzumuzu-guldurur-asagisi-ise-yuzumuzu-dusurur-1689970116.jpeg

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan

Öne Çıkanlar