Çinliler Şahenk'in 'Hyatt'ına talip
Çinli Senstone Capital’in Genel Müdürü John Zing, Türkiye'de satın almayı planladıkları oteller arasında Grand Hyatt Otel'in de olduğunu söyledi.

Çinli dev Senstone Capital’in Genel Müdürü John Zing, ikincisi düzenlenen ‘Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi’nde Türkiye ve Çin arasında yapılabilecek işbirliklerini görüşmek üzere Türkiye’ye geldi.
Zirve, Doğuş Grubu’na ait olan İstanbul Taksim’deki Grand Hyatt Otel’de düzenlenirken, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de burada John Zing ile bir araya geldi.
Hürriyet’e konuşan Zing, Türkiye’de turizm ve gıda alanında 150 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını, satın almayı planladıkları oteller arasında Grand Hyatt Oteli’n de olduğunu söyledi. Yapılan görüşmelerle ilgili çok ayrıntı veremeyeceğini dile getiren Zing, görüşmelerin olumlu ilerlediğini belirtti.
Türkiye’de sadece İstanbul’da değil başka bölgelerde de yatırım ya da satın alma arayışları olduğunu anlatan Zing, "Türkiye Çin için çok uygun bir ülke. Çinliler romantik Türkiye’ye, muhteşem İstanbul’a gelmeyi seviyorlar. Çinliler daha çok tarihi, kültürü, kökü ve hoşgörüsü olan ülkeleri tercih ediyor. Türkiye ticaret yapmak için şu anda çok uygun, gelecekte Türkiye’de çok fazla iş fırsatı çıkacağına inanıyoruz" dedi.
208 MİLYON TL’YE ALDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2010’da ihale ile satışa çıkardığı Grand Hyatt Otel, 208 milyon TL ile Doğuş Holding bünyesindeki Göktrans şirketinin olmuştu. 14 bin 793 metrekare arazi üzerinde kurulan otelin 360 odası bulunuyor. Havuzu, barı, restoranları, sauna, masaj, solaryum salonları, bulunan otelin 2031’e kadar kullanım hakkı bulunuyordu. (EKONOMİ SERVİSİ)