Devlet bankaları 3 bin 780 taşınmazı satışa çıkardı: İlk sırada bölge illeri var

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ziraat, Vakıf ve Halk bankalarının 3 bin 780 taşınmazı satışa çıkardığını açıklayarak, ilk sırada bölge illerinin olduğuna dikkati çekti.

Devlet bankaları 3 bin 780 taşınmazı satışa çıkardı: İlk sırada bölge illeri var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, devlet bankaları olan Ziraat, Vakıf ve Halk bankalarını inceleyerek, icra yoluyla satışa çıkardıkları taşınmazlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Sertel, Ziraat, Vakıf ve Halk bankalarının alacaklarına karşılılık el koyduğu gayrimenkulleri Basın İlan Kurumu aracılığıyla satışa çıkardığını belirterek, satışa çıkardığı taşınmazların sayısının 3 bin 780'e ulaştığını kaydetti.

TAŞINMAZLARI SATIŞA ÇIKARDILAR

Sertel, devlet bankalarının icra yoluyla satışa çıkardığı taşınır ve taşınmaz malların büyük artış gösterdiğine dikkati çekerek, kredilerde artış olduğunu ancak ekonomik durgunluktan dolayı ödemelerde aksaklıklar yaşandığını aktardı. Sertel açıklamasına şöyle devam etti: "Vatandaş kredi çekmiş ödeyememiş. Bankalar da ipoteklerini devreye alarak vatandaşın malına el koymuş. Ziraat Bankası’nda satılık bin 761, Halk Bankası'nda bin 459, Vakıfbank’ta da 560 olmak üzere devlet bankalarının satışa çıkardığı taşınmaz sayısı 3 bin 780’e ulaşmış. Ekonomimiz iyi diyenlerin önce icra dosyası sayısına sonra da icra yoluyla satılık taşınır, taşınmaz sayısına bakmasını tavsiye ediyorum. Görünen o ki halk fakirleşiyor, bankalar zenginleşiyor."

ZİRAAT TARLALARI SATIŞA ÇIKARDI

Çiftçiyi desteklemek için kurulan Ziraat Bankası’nda kurumsal kredilerin birinci sırada, bireysel kredilerin ikinci, tarımsal kredilerin ise üçüncü sırada yer aldığını ifade eden Sertel, "Ziraat Bankası çiftçinin bankası olmaktan çıkarak tüpçünün, zenginin bankası konumuna düşmüş. Çiftçiye kredi verirken bin dereden su getiren Ziraat Bankası, tarlasına, traktörüne el koyarken affetmiyor. Ziraat Bankası’nın satılık ilanlarına baktığımızda 854 adet tarla olduğunu görüyoruz. Çiftçinin dostu olması gereken banka, çiftçinin ekip biçeceği tarlaya el koyuyor, çiftçiye üretimden el çektiriyor. Tarlasını, traktörünü alarak onu ekemez, biçemez hale getiriyor. Bu mudur çiftçiyi desteklemek? Elinde en fazla taşınmaz olan banka Ziraat Bankası. 10 apartman, 402 konut, 375 işyeri ve ticari işletme, 107 muhtelif arsa ve 854 tarla olmak üzere toplamda bin 761 taşınmazı satılığa çıkarmış" diye belirtti.

MARDİN İLK SIRADA

Ziraat Bankası’nın satışa çıkardığı taşınmazların il bazında 180 adet ile Mardin’in birinci sırayı aldığını açıklayan Sertel, 179 adetle Konya’nın ikinci, 107 adetle Urfa’nın üçüncü, 59 adetle Mersin’in dördüncü, 42 adetle Kilis’in beşinci, 41 adetle de Maraş’ın altıncı sırada yer aldığını aktardı.

HALK BANKASI'NDAN BAĞ-BAHÇE SATIŞI

Halk Bankası’nın ilan yoluyla satışa çıkardığı taşınmaz sayısının bin 459 adet olduğunu aktaran Sertel, şu bilgileri verdi: "Halk Bankası bugün itibarıyla 630 konut, 561 işyeri, 124 arsa, 140 tarla, bağ, bahçe, 3 besi çiftliği ve ahır, 1 adet de turistik tesis olmak üzere bin 459 taşınmaz satıyor. Adet bazında en çok satış yapılan il Trabzon. Trabzon’u Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Hatay takip ediyor. Tıpkı Ziraat Bankası gibi tarlalara el koyan Halk Bankası, bağ, bahçe yanında Mersin, Samsun ve Ankara’da besi çiftlikleri de satıyor. Çiftçinin elinden tarlasını, üreticinin elinden hayvanını alarak onları iyiden iyiye üretmez hale getiriyor."

VAKIFBANK BÖLGEDE İLK SIRADA

Devlet bankaları arasında 570 satılık ilanıyla Vakıfbank’ın son sırada yer aldığını belirten Sertel, 419 konut, 113 işyeri, 38 adet de arsa olmak üzere Vakıfbank’ın toplam 570 adet taşınmaz sattığına yer verdi.

Sertel, "Vakıfbank’ın satılık ilanlarında da doğu illerinin ilk sıralarda yer alması dikkati çekiyor. Büyükşehirlerin yanı sıra Mardin’de 31 adet, Diyarbakır’da 34 adet, Batman’da ise 22 adet taşınmaz Vakıfbank tarafından satılıyor. Yine Vakıfbank Van’da 50 odalı bir otel, Adana’da besi çiftliği de satıyor" diye belirtti.

banka ziraat Halk Vakıf BANKASI taşınmazlar