Dolar yeniden yükselişte

Dolar yeniden yükselişte
Trump’ın ‘sağlık yasa tasarısı’nı geri çekmesinin ardından oluşan belirsizlikle düşen dolar yeniden yükselişe geçti HABER MERKEZİ – ABD Başkanı...

Trump’ın ‘sağlık yasa tasarısı’nı geri çekmesinin ardından oluşan belirsizlikle düşen dolar yeniden yükselişe geçti

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump'ın ‘sağlık yasa tasarısı’nı Kongre'den geri çekmesinin ardından, küresel piyasalarda gerileyen dolar, TL karşısında yeniden yükselişe geçti.

Küresel piyasalarda euronun 1.08 doların da üzerine çıkarak 1.0885 dolara kadar yükselmesinin ardından, dolar 3.5885 liraya kadar indikten sonra yeniden yükselerek 3.62 seviyesini aştı. Euro da parite etkisiyle 3.90 liranın altına inerek 3.8987 liraya geriledikten sonra toparlanarak 3.94 lirayı geçip 3.9407 liraya çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın hazırladığı ilk büyük yasa teklifi olan sağlık tasarısını Kongre'den geçirememesinin ardından dolardaki değer kaybına paralel dolar/TL 3.59 seviyesinin altını test etti ancak bu seviyelerde kalıcı olamadı.

Sabah saatlerinde 3.58'li seviyelere kadar gerileyen dolar/TL gün içinde 3.60 civarında hareket ettikten sonra ABD piyasalarının açılışı ardından 3.62 seviyesini aştı.

Öne Çıkanlar