Dünyaca ünlü caddeye 68 kiracı aranıyor
Bağdat Caddesi'ndeki 332 mağazanın halihazırda 264'ü dolu, 68'i ise müşteri bekliyor. Kiraların ortalama yüzde 35 gerilediği caddede bir yılda 42 mağaza...
Bağdat Caddesi'ndeki 332 mağazanın halihazırda 264'ü dolu, 68'i ise müşteri bekliyor. Kiraların ortalama yüzde 35 gerilediği caddede bir yılda 42 mağaza kiralandı.
Toparlanma sinyallerinin geldiği ve doluluk oranının yüzde 80'e ulaştığı Bağdat Caddesi'nde 2017 yılında dünyaca ünlü bazı markalar yeni mağazalarını açacak.
Büyük çoğunluğunu Bağdat Caddesi ve Kadıköy'de faaliyet gösteren müteahhitlerin oluşturduğu Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) tarafından caddedeki ekonomik durum ve gelişmelerle ilgili rapor hazırlandı.
Rapora göre, Kızıltoprak'tan Maltepe'ye kadar 5,5 kilometrelik kısmı kapsayan Bağdat Caddesi, 1973 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün kullanıma açılmasıyla büyük bir değişime uğradı. Bugün bir yaşam ve alışveriş merkezi haline dönüşen Bağdat Caddesi, kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte İstanbul'un en büyük şantiye alanlarından birine dönüştü.
Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip Bağdat Caddesi'nde yaşayanların yaş ortalaması 30 ve eğitim durumu, İstanbul ve Türkiye'nin üzerinde. Yaşayanların yüzde 60'ı üniversite mezunu, yüzde 18'i ise lisansüstü eğitime sahip.
ARKADAŞLARLA BULUŞMANIN VE ALIŞVERİŞİN ADRESİ
Haftanın hemen hemen her gününde yoğunluğun yaşandığı Bağdat Caddesi'ne alışveriş yapmak için gelenlerin yüzde 33'ü hafta sonunu tercih ediyor. Caddeye gelenlerin yüzde 54'ü daha çok arkadaşlarıyla buluşmak için burayı tercih ederken, yüzde 46'sı ise daha çok alışveriş ve yeme-içme amacıyla caddeye uğruyor.
Kentsel dönüşüm kapsamında bina yenileme faaliyetlerinin en yoğun yaşandığı yerlerden olan Bağdat Caddesi'nde mağaza stoku da önceki yıllara nazaran bir miktar düşerek 332 oldu. Bölgede kiralanabilecek ticari alan stoku ise 75 bin metrekareye geriledi.
12 AYDA 42 MAĞAZA DAHA KİRALANDI
Bir yıl önce 332 mağazadan yüzde 33 oranına tekabül eden 110 mağaza boşken, bu rakamda son bir yılda sevindirici gelişme yaşandı.
Kira fiyatlarının son bir yılda yüzde 35 gerilediği caddede, 12 aylık sürede 110 boş mağazanın 42'si kiralandı.
Halihazırda toplam mağaza sayısının yüzde 80'ine denk gelen 264 mağaza dolu iken, geriye kalan 68 mağaza ise kiracısını bekliyor.
Son bir yılda Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'ndaki toplam kiralama işlemlerinin yüzde 40'ı bu caddede gerçekleşirken, bina yenileme faaliyetlerinin tamamlanmasıyla caddenin çok daha iyi konuma gelmesi bekleniyor.