El Salvador ve Tron her gün bir Bitcoin alacak

El Salvador ve Tron her gün bir Bitcoin alacak
Bitcoin'i rezerv para birimi olarak kabul eden El Salvador ve Tron ağının kurucusu Justin Sun, bundan sonra her gün birer adet Bitcoin alacaklarını duyurdu. Bu kararla El Salvador'un uzun vade yatırım stratejisi de teyit edilmiş oldu.

Artı Gerçek - Bitcoin'i (BTC) yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador'un Başkanı Nayib Bukele, hâlihazırda rezervlerinde bulunan Bitcoin miktarını her gün bir BTC satın alarak artıracaklarını duyurdu. Bukele'nin ardından Tron kripto para ağının kurucusu ve Grenada büyükelçisi Justin Sun da benzer bir açıklamayla her gün bir BTC satın alacağını duyurdu.

Bukele dün geç saatlerde attığı bir tweetle, "Yarından itibaren her gün bir #Bitcoin satın alıyoruz" açıklamasını yaptı. Kısa süre sonra Sun, Bukele'nin birikim stratejisini takip eden benzer bir plan açıkladı.

UZUN VADE YATIRIM STRATEJİSİ BENİMSENDİ

Piyasa hareketlerine tepki olarak belirli bir takvimde Bitcoin satın alma stratejisi, dolar maliyeti ortalaması (DCA) olarak biliniyor. DCA, yatırımcıların karar alırken "duygusal tercihte bulunma" eğilimini ortadan kaldırması ve uzun vadede dolar bazında yatırım maliyetlerini düşürmesi ile yatırımcıların kârlılığını artıran bir yatırım stratejisi olarak biliniyor.

FTX'İN İFLASI KARARDA ETKİLİ OLDU

Bukele ve Sun'ın DCA stratejisini kullanma kararını, FTX borsasının iflasının ardından kripto para piyasalarında devam eden ayı piyasasının derinleşmesi üzerine alması dikkat çekti. Analistler, Bitcoin'in bir yıl önce 69 bin dolarlık rekor seviyeye ulaşmasından bu yana yüzde 76 kayıpla 13 bin dolara düşebileceğini değerlendiriyor.

El Salvador hükümeti, yaz aylarında BTC'yi rezerv para birimi olarak kabul ettikten sonra satın aldığı Bitcoinlerin değer kaybetmesiyle 60 milyon dolara yakın zarar etmiş ve o dönemde yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar