Emeklilerin gözü enflasyon rakamlarında: 'Bizi açlıkla imtihan edecekler'

Emeklilerin gözü enflasyon rakamlarında: 'Bizi açlıkla imtihan edecekler'
Emekliler, 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamları öncesi Mersin'de eylemdeydi. Emekliler, geçim zorluğuna dikkat çekmek için ekmek, su, soğan ve zeytinden oluşan emekli sofrası kurdu.

Abidin YAĞMUR


MERSİN - Milyonlarca emeklinin beklediği maaş zammının belli olmasına sayılı günler kaldı. 3 Temmuz’da açıklanması beklenen enflasyon rakamlarının ardından memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam da netleşecek. Yakıcı enflasyon koşullarının altında açlık sınırının altındaki maaşlarıyla geçinemediklerini yineleyen emekliler her fırsatta seslerini iktidara duyurmaya çalışıyor.

EMEKLİ SOFRASI KURDULAR

whatsapp-gorsel-2024-07-01-saat-18-47-54-c456c90b.jpg

Mersin’deki emekli sendikaları insanca yaşama yetecek ücret talebiyle yine sokaktaydı. 2021 Tüm Emekliler Sendikası ve Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi üyelerinin katıldığı eylemde geçim derdine ‘emekli sofrası’ üzerinden dikkat çekildi. Emekli sofrasında ekmek, su, soğan ve zeytin vardı.

'EMEKLİLERİ NEFES ALAMAZ HALE GETİRECEKLER'

Sendika binası önüne yapılan eylemde konuşan 2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, “Bu yıl enflasyonu yüzde 38’e düşüreceklerini, az daha dişimizi sıkarsak bütün toplum olarak refaha ve feraha çıkacağımız masallarını anlatıyorlar bize. Yani çalışanlar asgari ücrete ara zam istemesin, emekliler ne verirsek razı olsun, kötü beslenmeye, çürük barınaklara, işsizliğe pahalılığa, eğitimde sağlıkta özelleştirmeye evet desin ve yoksulluğu kader kabul etsin istiyorlar. İktidarın tam denetimindeki TÜİK'e göre ilk 5 aylık enflasyon yüzde 22.72 oldu. Yani SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine haziran ayı için tahmin ettikleri yüzde 2.56 enflasyon oranını ekleyerek, gerçek enflasyonun yarısını dahi bulmayan, altı ay için yüzde 25.86'lik sahte artış ile biz emeklileri tamamen nefes alamaz hale getirecekler” dedi.

whatsapp-gorsel-2024-07-01-saat-18-47-55-b21ac45c.jpg

'AKP 31 MART'TAKİ UYARIMIZI DİKKATE ALMADI'

Açlık sınırının 20 bin TL, yoksulluk sınırının 55 bin TL olduğunu hatırlatan Kurt, şunları söyledi:

“31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde emekliler, düşürüldükleri derin yoksulluğun sorumlusu AKP'yi azınlık partisi yaptı. Peki, AKP bu uyarıdan ders aldı mı? Ne yazık ki hayır. Söylemleri ve uyguladıkları gölge IMF programı gösteriyor ki Mehmet Şimşek'in tanımıyla biz yerel halkı daha da yoksullaştıracaklar, açlıkla imtihan edecekler. Temel gereksinimlerimizi karşılamak için kullandığımız kredi kartlarına bile tefeci faizi uyguladılar. Önümüzde seçimsiz geçecek altın gibi dört yıl var diyerek uluslararası tefecilere güvence veriyorlar, taksitleriniz için endişelenmeyin diyorlar." (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar