Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyona bağlı 'refah kaybı'nı kabul etti: Gelirlerin yükseltilmesi gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyona bağlı 'refah kaybı'nı kabul etti: Gelirlerin yükseltilmesi gerekiyor
Ankara'da partisinin düzenlediği bir programda konuşan Erdoğan, enflasyonun refah kaybına sebep olduğunu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Altındağ Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bir programda konuştu.

Yeni hedeflerini 2053 vizyonu çerçevesinde şekillendirdiklerini belirten Erdoğan şunları söyledi:

"İnşallah önümüzdeki dönemi, aile merkezli sosyal yapının güçlendirilmesi dönemi haline hep beraber getireceğiz. Sosyal konut projesinin nasıl memnuniyetle karşılandığını gördük. Sosyal desteklerde önceliğimiz ihtiyaç ve hak temelli anlayışla kuşatıcı bir sistem kurmak. Bu sistemin en somut uygulamalarından biri de 'Türkiye Aile Destek Programı'dır. Bu programın bütçesin 40 milyar liraya çıkardık. Yaklaşık 2 buçuk milyon haneye ulaşacak bu programla geniş bir yelpazede insanlarımıza destek olmayı hedefliyoruz. Türkiye'deki 10 haneden birini kapsayacak. Sosyal devletin gereği olarak bu adımları hizmete geçiriyoruz."

‘YILBAŞINDA ENFLASYONUN YOL AÇTIĞI REFAH KAYBINI GİDERECEĞİZ’

Konuşmasında her kesimi rahatlatacak adımları attıklarını iddia eden Erdoğan, yeni yılda asgari ücrete yapılacak zam konusunda şunları dile getirdi:

Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde yükselterek enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız. Emin olun 2023'te biz ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz ama muhalefet cephesinde epeyce bir isim zorunlu emekliliğe ayrılacak."

Öne Çıkanlar