Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı ... Ordu Ziraat Odası Başkanı: Üretici 150 TL'nin üzerinde fiyat bekliyordu

Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı ... Ordu Ziraat Odası Başkanı: Üretici 150 TL'nin üzerinde fiyat bekliyordu
Tarım ve Orman Bakanlığının açıkladığı fındık fiyatları üreticiyi tatmin etmedi. Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, "Üretici 150 TL ve üzeri fiyat bekliyordu. Açıklanan fındık fiyatı tatmin edici değil" dedi.

Soner ÖZDEMİR


GİRESUN - Tarım ve Orman Bakanlığı fındık alım fiyatlarını bugün açıkladı. Levant kalite fındığın kilogram fiyatı 130 TL olarak açıklanırken, Giresun kalite fındığın kilogram fiyatı 132 TL olarak belirlendi. Bakanlık, yüksek randımanlı fındık için kilogram başına 1 TL 30 kuruş ilave fiyat verileceğini duyurdu. Ancak fiyat üreticiyi memnun etmedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, açıklanan fiyatın üreticiyi memnun etmediğini belirterek şöyle konuştu:

"Açıklanan fiyat eçen yılki fiyatların yüzde 60 üzerinde. Ancak, bu rakamlar maliyetlerin biraz üzerinde kalıyor. Üretici 150 TL ve üzeri fındık fiyatı bekliyordu. Bugünkü maliyetlere bakıldığında yüksek maliyetler karşısında açıklanan fındık fiyatı tatmin edici değil. Kısa zamanda fındıkları alabilme ve ödemelerinde bir hafta içinde yatırılması piyasayı biraz daha yukarı fiyatlara çekebilir. Bu fiyatların yukarı çıkabilmesi için serbest piyasa önemli"

whatsapp-gorsel-2024-08-02-saat-13-46-55-8f6e6142.jpg
Arslan Soydan

Öne Çıkanlar