Instagram yasağı e-ticarette 1,9 milyar TL'lik hacmi etkileyecek

Instagram yasağı e-ticarette 1,9 milyar TL'lik hacmi etkileyecek
Türkiye 57 milyondan fazla kişinin kullandığı Instagram'ın erişime kapatılması e-ticareti de etkileyecek. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, "1,9 milyar liralık bir hacim etkilenebilir" dedi.

Artı Gerçek - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Türkiye'de 57 milyonu aşkın kullanıcısı olan Instagram'a erişim engelli getirmesi sonrasında e-ticaretin nasıl etkileneceği tartışılıyor. Instagram'ın kapatılmasının e-ticarette kayba yol açacağı belirtiliyor.

CNBC-e'ye konuşan Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, Türkiye'de toplam e-ticaretin içindeki yüzde 10'luk kısmın sosyal medyada gerçekleştirildiğini söyledi.

Ekmekçi, oluşturulan influencer trafiğiyle birlikte günlük 1,9 milyar liralık bir e-ticaret hacminin etkilenebileceğini vurgulayarak şöyle dedi:

"Toplam e-ticaretin içindeki yüzde 10'luk kısım sosyal medyada yapılıyor. Günde 930 milyon TL'ye denk geliyor. Platformlara trafik oluşturan influencerlarla birlikte 1,9 milyar liralık bir hacim etkilenebilir. Bire bir yok olmaz ama başka zamana veya başka bir platforma kayar." (Kaynak)

Öne Çıkanlar