Karahan: Enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz

Karahan: Enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan "Manşet enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz" dedi. Karahan, gerekmesi durumunda enflasyona karşı yeni hamleler yapmaya da hazır olduklarını ifade etti.

Artı Gerçek - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Katar Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, sosyal refaha en önemli katkılarının fiyat istikrarı yoluyla olduğunu öne sürdü.

Piyasaların şu anda enflasyonun aşağı geleceğine inandığını savunan Karahan, "Ama tahminimiz konusunda farklılıklar var. Bizim beklentimiz yüzde 38, piyasanın beklentisi yüzde 44 seviyesinde" ifadesini kullandı. Enflasyonda yukarı yönlü risklerin de farkında olduklarını vurgulayan Karahan, enflasyonu düşürmek için gerekmesi durumunda harekete geçmeye hazır olduklarını söyledi.

Yılın ikinci yarısında koşulların dezenflasyonist olacağını iddia eden Karahan, "Manşet enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz" dedi.

'BU YIL DAHA AZ BÜYÜME OLABİLİR'

Büyüme beklentisini de paylaşan Karahan "Türkiye ekonomisi geçen yıl güçlüydü ama büyüme iç talep destekli olarak gerçekleşti. 2024'te geçen yıla kıyasla daha az büyüme olabilir" yorumunu yaptı.

Son açıklanan 'Kamuda Tasarruf Paketi'nin enflasyon konusunda kendilerine yardımcı olacağını söyledi.

Karahan, Hazine ve Maliye Bakanlığının, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi ile enflasyonla mücadele konusunda kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.

Karahan ayrıca, yapay zeka konusunda olan biten her şeyi çok yakından takip ettiklerini de anlattı. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar