Kavcıoğlu, ortak yayında duyurdu: Merkez Bankası deprem bölgelerine 30 milyar TL 'bağış' yapacak

Kavcıoğlu, ortak yayında duyurdu: Merkez Bankası deprem bölgelerine 30 milyar TL 'bağış' yapacak
Depremlerden etkilenen illere bağış toplamak için televizyon kanallarında başlatılan ortak canlı yayında 92 milyar 899 milyon 912 bin TL toplandı. Yayına katılan Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın 30 milyar TL bağış yaptığını duyurdu.

Artı Gerçek - Maraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerden etkilenen iller için yardım toplamak amacıyla tüm televizyon kanalları 20.00’de ortak yayına geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da telefonla bağlandığı canlı yayına birçok kurumdan destek geldi. Şuana kadar toplanan bağış, 92 milyar 899 milyon 912 bin TL'yi buldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yayına bağlanarak Merkez Bankası'nın 30 milyar TL bağışta bulunduğunu söyledi.

Kavcıoğlu'nun açıklaması "kamu kurum ve bankalarının Hazine'den bağış yapabilir mi?" tartışmasını doğurdu.

Canlı yayında Halk Bank 7 Milyar TL, Turkcell 3.5 Milyar TL, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 2 Milyar TL bağışta bulunduğunu açıkladı.

İş Bankası da gün içerisinde deprem bölgesi için AFAD'a 1 milyar lira bağış yaptığını ve inşa edilecek deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon lira destek vereceğini duyurmuştu.

Akbank, 650 milyon lira destek vereceğini duyuruken Yapı Kredi Bankası ise sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamaya göre AFAD’da 580 milyon lira yardım yapacak. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar