Kriz ikinci el otomobil sektörünü de vurdu: Dükkanlar tek tek kapanıyor

Kriz ikinci el otomobil sektörünü de vurdu: Dükkanlar tek tek kapanıyor
İkinci el otomobil sektörünün önemli merkezlerinden biri olan Mersin 2. El Oto Galericiler Sitesi'nde son bir ayda 20 dükkan kapandı.

Artı Gerçek - Otomotiv sektörünün ikinci el piyasası, durgun bir dönem geçiriyor. 204 dükkan, noter, araç muayenesi, plaka basma, sağlık odası ve lokanta gibi diğer hizmetlerle sektördeki önemli merkezlerden biri olan Mersin’in Toroslar İlçesi’nde bulunan 2.El Oto Galericiler Sitesi'nde dükkanlar tek tek kapanmaya başladı.

Yeniçizgi'nin haberine göre Mersin 2. El Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Koçaçoğlu, yüksek banka faizleri ve nakit sıkıntısının sektörü olumsuz etkilediğini vurguladı. “Piyasalardaki durgunluğun arkasında hükümetin politikalarındaki tutarsızlık yatıyor,” diyen Koçaçoğlu, insanların belirsizlik içinde ticaret yapmaktan çekindiğini dile getirdi.

İŞSİZLİK NEDENİYLE DÜKKANLAR KAPANIYOR

Yaşanan durgunluk nedeniyle Mersin 2. El Oto Galericiler Sitesi’nde son bir ay içerisinde 20 dükkanın kapandığını belirten Koçaçoğlu, “Sitede 204 dükkan bulunuyor. Bazı dükkanlarda 2-3 esnaf birlikte iş yapıyor, bir o kadar da insan istihdam ediliyor. Yani bu sitede toplamda yaklaşık bin 500 insan ekmeğini kazanıyor. Ancak devam eden durgunluk nedeniyle, esnaf büyük sıkıntı yaşamakta, satış yapamadıklarından son bir ay içerisinde esnaf peş peşe kepenk kapatıyor” dedi.

12.jpg
Mersin 2. El Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Koçaçoğlu

ÇİFTÇİLERİN DURUMU VE EKONOMİK ETKİLER

Koçaçoğlu, çiftçilerin de zor günler geçirdiğini ve ürünlerinin değer kaybettiğini belirterek, “Üretim ve tarım bitmiş durumda. Çiftçi ekip bicecekki piyasa canlansın, gelip ihtiyacı olan arabasını alsın başka ihtiyaçlarını karşılasın böylece piyasa canlansın. Ama yok böyle bir şey. Çiftçinin ürünü para etmiyor, hergün bir yerde çiftçi binbir güçlükle yetiştirdiği ürününü çöpe atıyor, yollara döküyor, yada tarlada bırakıyor. Çiftçi, ürettiği ürünü satamadığı için piyasada hareketlilik olmuyor. Bu olumsuz durum, otomotiv sektörünü etkiliyor” dedi.

Başkan Koçaçoğlu, piyasalardaki durgunluğun bir süre daha devam edeceğini, ancak yıl sonuna doğru ikinci el otomotivde bir hareketlilik beklediklerini belirtti. “Parası olanlar için şu anda araba almanın tam zamanı, fakat kredi çekip araba almayı tavsiye etmiyoruz,” diye konuştu.

Öne Çıkanlar