Kulis: Kök maaşta düzenleme yok, milyonlarca emekli temmuzda zam alamayacak

Kulis: Kök maaşta düzenleme yok, milyonlarca emekli temmuzda zam alamayacak
AKP'nin Kızılcahamam kampında, kök maaşı 10 bin liranın altında olan emeklilere temmuzda iyileştirme yapılmaması kararı alındığı kulislere yansıdı. Bu durumda olan yaklaşık 3 milyon 600 bin emekli temmuzda da 10 bin lira civarı maaş almaya devam edecek.

Artı Gerçek - AKP'nin Kızılcahamam kampında, ekonomik krizin faturasının bir kez daha çalışana ve emekliye kesilmesi kararı alındı. Patronlara 600 milyar liranın üzerindne vergi kıyağı getirilirken memur ve emeklilere temmuzda kemer sıkma dayatılacak.

Kulislere yansıyan iddialara göre, emeklilere ek zam yapılmaması, kök maaşların düzeltilmemesi ve asgari ücrete ara zam yapılmaması konusunda karar alındı. Ekonomim'den Besti Karalar'ın kulis haberine göre, asgari ücret ve emekli maaşlarındaki iyileştirmelerle ilgili son dönemde muhalefetten gelen vaatler ve çağrıların hiçbir şekilde gündeme alınmaması konusunda görüş birliğine varıldı.

Halen yaklaşık 3 milyon 600 emeklinin kök maaşı 10 bin liranın altında. Bu durumdaki emeklilerin maaşı 10 bin liraya tamamlanıyor. Temmuzda benzer bir düzenleme yapılmazsa milyonlarca emekli kök maaşları yüzde 25 zamla dahi 10 bin liranın altında kalacağı için yine 10 bin lira almaya devam edecek. Ya da örneğin, kök maaşı 9 bin lira olan bir emekli, yüzde 25 zam sonrası yaklaşık 11 bin 300 lira alacak.

ENFLASYON DÜŞMEDEN SEÇİM YOK

AKP kampında, enflasyon düşmeden seçime gidilmemesi yönünde de karar alındığı ifade ediliyor. Ekonomim'deki kulis haberine göre, önümüzdeki günlerin öncelikli gündeminin 'mali tedbirler' olması yönünde de karar alındı.

SAĞLIK SİSTEMİNE ELEŞTİRİ

AKP'nin Kızılcahamam kampında sağlık sistemine yönelik eleştirilerin de ön plana çıktığı belirtiliyor. Milletvekilleri, özellikle hastanelerden randevu alamama konusunda kendilerine gelen şikayetleri aktardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ise, ‘Bazı adımlar atıyoruz. Maddi açıdan doktorlarımızın durumunu düzeltecek yasal düzenleme hazırlıklarımız da var" dediği ifade edildi.

Öne Çıkanlar