Mehmet Şimşek krizinin perde arkası: 'Ben söyleyeceğimi söyledim deyip, Beştepe'deki toplantıyı terk etti'

Mehmet Şimşek krizinin perde arkası: 'Ben söyleyeceğimi söyledim deyip, Beştepe'deki toplantıyı terk etti'
Bakan Mehmet Şimşek'in iki hafta önce istifa etmek istediği iddiası gündeme oturdu. Gazeteci Nuray Babacan, krizin, Şimşek'in salondan çıkmasıyla sonuçlanan Beştepe'deki gergin toplantıdan kaynaklandığı iddiasının konuşulduğunu yazdı.

Artı Gerçek - Araştırmacı-yazar Erol Mütercimler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in iki hafta önce istifa etmek istediğini, ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın araya girerek, güçlükle ikna ettiğini söyledi. Mütercimler, istifanın perde arkasında ise zenginlerin 600 milyar dolarlık vergi borcunun silinmesi olduğunu öne sürdü.

Mütercimler'in bu iddiasına beklendiği üzere hem Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı hem de Cevdet Yılmaz'dan yalanlama geldi.

İstifa etmek istediği iddia edilen Şimşek de, X hesabından, İletişim Başkanlığı'nın açıklamasını retweet etti.

DANIŞMANLAR TOPLANTIYA KATILDI, ŞİMŞEK ÇIKTI

Şimşek krizine ilişkin bir kulis bilgisini de Gazetepencere yazarı Nuray Babacan kaleme aldı. İktidar kulislerini yakından takip etmesiyle bilinen Babacan, krizin, Beştepe'de yapılan ve Erdoğan'ın ekonomi danışmanlarının da katıldığı gergin geçen bir toplantıdan kaynaklandığını belirtti.

Babacan'ın 'Mehmet Şimşek krizi neden çıktı?' başlıklı yazı özetle şöyle:

"Ekonomide tablonun pek de istendiği gibi gitmemesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istediği kararları alamaması, sık sık 'ekonomi yönetiminde kriz' olduğu iddialarını gündeme getiriyor. Dün gün boyu Şimşek’in istifa noktasına geldiği haberleri Cumhurbaşkanlığı tarafından dört koldan yalanlanırken, bu iddiaların Sarayda yapılan gergin bir toplantıdan kaynaklandığı iddiaları ortaya atıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan ekonomi başlıklı toplantıda, hem gelinen noktanın değerlendirildiği hem de TBMM’nin 1 Ekim’de açılmasından sonra gündeme alınması planlanan ikinci ekonomi paketinin görüşüldüğü belirtiliyor.

'BEN SÖYLEYECEĞİMİ SÖYLEDİM'

Bu toplantıya, Şimşek’in çalışmaktan pek hoşlanmadığı Cumhurbaşkanlığındaki ekonomi danışmanlarının da katılarak uygulanan politikalar konusunda eleştirilerde bulundukları iddia edildi. Şimşek’in eleştirilere yanıt vermek yerine, 'Ben söyleyeceğimi söyledim, siz kendi aranızda değerlendirin' diyerek toplantıdan ayrıldığı öne sürülüyor. Bu gergin toplantının kulislere Şimşek’in istifaya hazırlandığı şeklinde yansımış olabileceği de AKP içinde konuşulanlar arasında."

Öne Çıkanlar