'Nebati, KKM'nin borç yükü için Kavcıoğlu'nu suçluyor'

'Nebati, KKM'nin borç yükü için Kavcıoğlu'nu suçluyor'
Gazeteci Saymaz, eski bakan Nebati'nin, 'Türkiye Ekonomi Modeli'nin başarısızlığa uğramasından ve KKM'den kaynaklı borç yükünden dolayı Kavcıoğlu'nu suçladığını belirtti. Saymaz "Aralarında iki yıldır kavga hüküm sürüyor, asla uyumlu çalışmamışlar" dedi.

Artı Gerçek - Parası olanlara servet transferi olarak nitelendirilen Kur Korumalı Mevduat'ın (KKM) yükü 3,5 trilyon liraya ulaşmış durumda. Seçim sonrasının Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugünlerde KKM'yi kaldırmanın yollarını arıyor.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, KKM konusunda eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kendi döneminin Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu suçladığını yazdı.

Saymaz, bugünkü köşesinde, şunları yazdı:

"İddialara göre Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli'nin başarısızlığa uğramasından, KKM'den kaynaklı borç yükünün artmasından ötürü Kavcıoğlu'nu suçluyor. Nebati'nin kadrosuna göre KKM büyüklüğü geçen yıl 1,3 trilyona gerilemişti ve aşağı eğilim halindeydi. Bu süreçte Kavcıoğlu'nun Erdoğan'a ‘Bakın, sıfırlıyoruz, çok güzel gidiyoruz’ diyerek, müdahale ettiği savunuluyor. KKM'de faizin üst sınırı kaldırıldığı için yükün 3.5 trilyon TL'ye çıktığı ileri sürülüyor. Nebati'nin ise engel olamadığı kaydediliyor.

İddiaya göre… Nebati, Kavcıoğlu ile çalışmak zorunda olmadığı için Şimşek'i şanslı görüyor. Kavcıoğlu'nun BDDK Başkanı bile olmaması gerektiğini düşünüyor."
Yazının Tamamı

Öne Çıkanlar