Nebati'den 'itiraf': Yeni ekonomi modelinin acı vereceğini hesaplamıştık

Nebati'den 'itiraf': Yeni ekonomi modelinin acı vereceğini hesaplamıştık
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den yeni ekonomi modeli yorumu: Biraz acı verici bir şekilde geçeceğini hesaplamıştık. Acının şiddetini artıran şey savaş oldu.

Artı Gerçek - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TL'deki değer kaybı nedeniyle yaşam pahalılığını artıran yeni ekonomi modelinin 'acı verici olacağını hesapladıklarını' ama Ukrayna'daki savaş nedeniyle 'acının şiddetinin arttığını' savundu.

Amerikan finans gazetesi Wall Street Journal'a konuşan Nebati, iktidarın ekonomik vizyonuna ilişkin değerlendirmesinde "hükümetin Türkiye'yi bir üretim merkezi haline getirecek ekonomik dönüşümü gerçekleştirmeye kararlı olduğunu" belirterek, "Bunun biraz acı verici bir şekilde geçeceğini hesaplamıştık. Acının şiddetini artıran şey savaş oldu" dedi. Nebati, "kararlılıklarını halka ve uluslararası topluma hissettirmeye çalıştıklarını" savundu.

TÜRKİYE TAVAN FİYATA UYACAK MI?

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile uluslararası kuruluşların yıllık toplantılarına katılmak üzere geçen hafta yaptığı ABD ziyaretinde Wall Street Journal'a konuşan Nebati, G7 ülkelerinin Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulamasına Türk alıcıların uyup uymayacağının sorulması üzerine Nebati, tavan fiyatın henüz uygulamaya konulmadığını bildirdi.

Nebati, "İhtiyaçlarımızı karşılamak için gerekli adımları atmamız, ayrıca ülkemizin çıkarlarını korumak için ne lazımsa yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

'RUS PETROLÜNÜ ALIP NAKLEDEBİLİRİZ'

Türkiye'nin gerekirse Batı finansmanına veya sigortasına ihtiyaç duymadan Rus petrolünü alıp nakledebileceğini belirten Nebati, "Herhangi bir yaptırım durumunda Türkiye, yaptırımların hiçbirini ihlal etmeden, kendisini yeni duruma uyarlayacak araçları geliştirecek her türlü kapasiteye sahiptir" ifadelerini kullandı. (AA)

Öne Çıkanlar