Otomobilde 'ikinci yeni' dönemi başlıyor

Otomobilde 'ikinci yeni' dönemi başlıyor
Yüksek vergiler ve döviz kurları nedeniyle otomobil fiyatları ulaşılabilir olmaktan çıkınca, fabrika çıkışlı ikinci el araç dönemi başlıyor. Bir firma, Bursa'daki fabrikasında yenileyeceği otomobilleri iki yıl garantiyle piyasaya sunacak.

Artı Gerçek - Türkiye'de önümüzdeki yıldan itibaren fabrika çıkışlı ikinci el otomobil dönemi başlayacak. Renault, Fransa ve İspanya’da ‘Refactory’ ismiyle hizmet veren fabrika çıkışlı ikinci el araç satışı modelini Türkiye'ye getireceğini açıkladı.

ARAÇ YAŞ SINIRI 6

6 yaşına kadar olan araçlar fabrikada ayrıntılı bir yenileme işlemine tabi tutulacak. İkinci aşamada yaş sınırının 10'a kadar uzatılması planlanıyor.

İhtiyaç olması durumunda aracın motoru dahi yenilenebilecek. Yenilenmiş araçlara 2 yıl da garanti verilecek.

'İKİNCİ ELİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ, YENİ BİR OYUN KURACAĞIZ'

Hürriyet'ten Taylan Özgür Dil'in haberine göre, konuyla ilgili daha önce “Değerlendirme aşamasındayız” diyen Renault Group CEO’su Hakan Doğu, "Artık son aşamadayız. Teknolojik olarak yatırımlarımızın kararını verdik. Türkiye’de ikinci elin kaderini değiştireceğiz. Yeni bir oyun kuracağız. Muhtemelen diğer üreticiler bizi taklit edecek. Çünkü, otomobile doğru ulaşma yöntemi bu olacak. 10 yıl boyunca aracı sürekli yenileyip garantiler vererek, halkın güvenerek kullanacağı uygun fiyatlı araçlar yapacağız” dedi.

Öne Çıkanlar