Sanayi üretiminde pandemiden bu yana en sert aylık düşüş

Sanayi üretiminde pandemiden bu yana en sert aylık düşüş
TÜİK sanayi üretim verilerine göre, sanayi üretimi aylık bazda yüzde 6,2 daraldı. Böylelikle sanayi üretiminde Nisan 2020'den bu yana en sert aylık gerileme izlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına ilişkin sanayi üretim verilerini açıkladı. Sanayi üretiminde, Covid-19 pandemesinden bu yana en sert aylık düşüş kaydedildi. Verilere göre sanayi üretimi aylık bazda yüzde 6,2 daraldı. Böylelikle sanayi üretiminde Nisan 2020'den bu yana en sert aylık gerileme izlendi.

Sanayi üretimi temmuzda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 arttı.

Üretim, temmuzda aylık bazda yüzde 6,2 düştü. Yıllık sanayi üretimi yüzde 8 artış beklentilerine karşın yüzde 2,4 arttı. Sanayi üretimi haziranda aylık yüzde 1,4, yıllık yüzde 8,8 artış göstermişti.

TÜİK verilerine göre, aylık bazda madencilik ve taşocakçılığı sektörü yüzde 2,6, imalat sanayi yüzde 6,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı yüzde 3,1 düştü.

Yıllık bazda ise madencilik ve taşocakçılığı sektöründe 10,5 daralma yaşanırken, imalat sanayi sektöründe yüzde 4,1 artış gözlendi. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe ise yüzde 6,8 azalış yaşandı.

Öne Çıkanlar