Siber saldırıya uğrayan Dominos Pizza'dan müşterilerine uyarı

Siber saldırıya uğrayan Dominos Pizza'dan müşterilerine uyarı
Siber saldırıya uğradıklarını ve suç duyurusunda bulunduklarını duyuran Domino’s Türkiye, müşterilerden şifrelerini değiştirmeleri istendi.

Domino's Pizza, siber saldırı iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. 9 Ocak 2022 tarihindeki saldırının ardından bir mail aldıklarını belirten Domino’s Türkiye, müşterilerine ait isim, soy isim, iletişim bilgileri, müşteri numarası bilgilerinin edinilmesi üzerine detaylı incelemelerin şirket tarafından başlatıldığını, "teknik kontrollerin sağlandığı, teknik ve idari tüm tedbirlerin alındığını" belirtti.

Şirketten yapılan açıklama şöyle:

Şirketimize 9 Ocak 2022 tarihinde gelen bir e-posta ile müşterilerimize ait isim, soy isim, iletişim bilgileri, müşteri numarası bilgilerinin e-postayı gönderen kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından edinildiği bildirilmiştir. Bu itibarla, her ne kadar e-postada yazılı durumun doğruluğunu tespit edilmemiş olsa da bazı müşterilerimizin yukarıda yazılan kişisel verilerinin muhtemel veri sızıntısına konu olduğu ve üçüncü kişiler tarafından hukuka aykırı olarak erişildiği şüphesi oluşmuştur.

‘FİNANSAL VERİLERE ERİŞİM SÖZ KONUSU DEĞİL’

Bu noktada önemle vurgulamak isteriz ki kurumumuz; finansal bilgileri içeren herhangi bir kredi kartı verisi tutmamaktadır ve finansal verilere erişim söz konusu değildir. Günümüzde artan siber saldırıların birçok kurum ve kuruluşu tehdit etmesi dikkate alınarak, şeffaflık ve açıklık ilkeleri çerçevesinde sizlere bu bildirimi yapma gereği duyuyoruz.

‘LİNKLERE TIKLAMAMANIZI TAVSİYE EDERİZ’

Mevcut Domino’s şifreniz ile giriş yapmaya çalıştığınızda hata uyarısı alacağınız için şifrenizi değiştirmek suretiyle siparişinizi verebilirsiniz. Aynı şifreyi başka internet siteleri için kullanıyor iseniz söz konusu internet sitelerinde de şifrenizi değiştirmenizi, yeni şifrenizin güçlü bir karakter dizisinden oluşmasını, kişisel bilgilerinizi talep eden veya bir internet sitesine yönlendiren yazışmalara karşı dikkatli olmanızı, bilinmeyen e-posta adreslerinden gelen linklere tıklamamanızı tavsiye ederiz.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK’

Şirketimiz kişisel verilerinizin güvenliği ve gizliliğine büyük önem atfetmektedir. Bu çerçevede veri güvenliğinin sağlanabilmesi için gerekli teknik ve idari tedbirleri aldığımızı, kontrollerimizi gerçekleştirdiğimizi ve Kişisel Verilerin Korunması Kurumu’na gerekli bildirimlerin yapıldığını ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğumuzu bilgilerinize sunarız.

Öne Çıkanlar