Siri'den 'yatırımları' anlatan Mehmet Şimşek'e: Bir hata oldu, lütfen tekrar deneyin

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AHaber canlı yayınında iOS'un sesli asistanının azizliğine uğradı. Siri, Şimşek'in sözünü keserek "Bir hata oldu, lütfen tekrar deneyin" dedi...

Artı Gerçek - Yüksek enflasyonun düşürülememesi ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı resmi enflasyonun sokakta hissedilenden daha düşük olması nedeniyle eleştirilerin odağında olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında yapay zekanın azizliğine uğradı.

ZAMANLAMA 'MANİDAR'

Şimşek, AHaber'in canlı yayınında Türkiye'ye neden yatırım geleceğini anlattığı sırada, iOS'un sesli asistanı Siri devreye girerek "Bir hata oldu, lütfen tekrar deneyin" dedi. Şimşek ise başta şaşırarak, "Bizim Siri devreye girmiş" diyerek gülümsedi.

'BİZDE ENFLASYON ÇOK YÜKSEK'

Şimşek söz konusu yayında "Hedefimiz enflasyonu kalıcı şekilde tek haneye düşürmek" diyerek şöyle devam etti:

"Bizde enflasyon çok yüksek. O nedenle enflasyonu tek haneye düşürmemiz lazım. Cari açık tarihi olarak baktığın zaman yüksek. Cari açığı kalıcı bir şekilde sürdürülebilir bir noktaya çekmemiz lazım. Geçmişe göre daha hızlı gideriz ama bu bir süreçtir ve ben inanıyorum ki bu program önümüzdeki 4 yıl boyunca kararlı bir şekilde uygulanıp, bütçe disiplinini kalıcı bir şekilde tesis edip, cari açığı yapısal dönüşümle kalıcı bir şekilde yüzde 2,5'in altına indirip, enflasyonu kalıcı bir şekilde düşük tek haneye indirirsek piyasalar bizi yatırım yapılabilir bir ülke olarak fiyatlarlar.."

Şimşek, vergi denetimlerinde yapay zekanın kullanılabileceğini de açıkladı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar