Ticaret Bakanlığı, üçüncü ülkeler üzerinden İsrail'le ticaret iddiasını reddetti

Ticaret Bakanlığı, üçüncü ülkeler üzerinden İsrail'le ticaret iddiasını reddetti
Ticaret Bakanlığı, İsrail'le ticaretin üçüncü ülkeler üzerinden sürdüğü iddialarını yalanladı. Bakanlık, "İsrail için gümrük sistemi kapalıdır" açıklamasında bulundu.

Artı Gerçek - Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının ardından Türkiye'nin, 2 Mayıs itibarıyla İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemlerini tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurduğu belirtildi.

Bazı basın organlarında bunun aksine İsrail'le ticaretin üçüncü ülkeler üzerinden sürdürüldüğü şeklinde haberler çıktığını hatırlatan bakanlık, bu nedenle açıklama yapma ihtiyacının doğduğunu duyurdu.

İsrail'le ticaretin 7 Ekim 2023 tarihinden sonra yavaşladığı anlatılan açıklamada, sonrasında 9 Nisan itibarıyla 54 grupta 1019 farklı üründe Türkiye'den İsrail'e ihracatın durdurulduğu ve 2 Mayıs itibarıyla tamamen kesildiği ifade edildi.

Açıklamada, "2 Mayıs tarihinden sonra ülkemizden İsrail'e yönelik ihracat ve ithalat için tescil edilmiş hiçbir gümrük beyannamesi, veyahut İsrail'den ülkemize ulaşan hiçbir İsrail sevkiyatı bulunmamaktadır. İsrail için gümrük sistemi kapalıdır" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar