Ticaret Bakanlığı'ndan ekmek zammı açıklaması: 100 bin lira cezası var

Ticaret Bakanlığı'ndan ekmek zammı açıklaması: 100 bin lira cezası var
Ticaret Bakanlığı, ekmek fiyatı tarifesini aşan fırınlara, 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası uygulandığı uyarısında bulundu.

Artı Gerçek - Ticaret Bakanlığı ekipleri fırınlarda etiket ve fiyat denetimi yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada ise azami fiyat tarifesine aşan işletmelere para cezası uygulandığı belirtildi.

Ekmek fiyat tarifelerinin ticaret ve esnaf odalarınca yürürlüğe konulduğunun aktarıldığı açıklamada, fiyat tarifelerinin ekmeğin azami satış fiyatı üzerinden belirlendiği, bu tarifeler üzerinde yapılan fiyatlandırmalar konusunda şikayetler alındığında da gerekli denetimlerin Bakanlık tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, fahiş fiyat uygulamaları olarak tespit edilen denetim sonuçlarının Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca 'haksız fiyat artışı' olarak değerlendirildiği ve gerekli idari para cezalarının uygulandığı vurgulanarak, şöyle denildi:

"İstanbul başta olmak üzere 81 ilimizde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışı yapan iş yerlerine 100 bin liradan 1 milyon liraya varan tutarlarda idari para cezaları uygulanmaktadır. Bu doğrultuda, halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizmek isteriz. Bakanlık olarak çalışmalarımızı titizlikle yürütmekte ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü tedbiri almaktayız."

ETİKETİ OLMAYAN ÜRÜN İÇİN 2 BİN 200 LİRA CEZA

Öte yandan İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri 26 ilçede fırın denetimleri gerçekleştirdi.

İncelemelerde her bir etiket bulunmayan ürün grubu için 2 bin 200 lira, fahiş fiyat olduğu belirlenen uygulamalar için de 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası verildi.

Hafta sonuna kadar İstanbul'un 39 ilçesinde yer alan 3 bin 500 fırında denetimlerin devam edeceği duyuruldu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar