TÜSİAD Başkanı: Enflasyon üç haneye yükseliyor, fakirleşerek büyüyoruz

TÜSİAD Başkanı: Enflasyon üç haneye yükseliyor, fakirleşerek büyüyoruz
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, artan risk seviyesinin sürdürülemez hale geldiğini belirterek, 'geleneksel' politikalara dönülmesi çağrısı yaptı.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, ekonomi alanında izlenen politikalarla ülkede gelirlerin eridiğine dikkat çekerek, "TÜFE üç haneye yükseliyor, fakirleşerek büyüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyonun kontrolden çıktığı uyarısında bulunan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan ise bu durumun gelir adaletsizliğini daha da artıracağını söyledi.

ÖZİLHAN: AKADEMİSYENLERİN GÖRÜŞLERİNE KULAK VERİLMELİ

Toplantını açış konuşmasını yapan Özilhan, enflasyondaki artış hızının daha önce görmedikleri bir düzeyde olduğunu ifade etti. Ekonomi politikasında, uzmanların ve akademisyenlerin de fikirlerine kulak verilmesi çağrısı yapan Özilhan "Ekonomiyi istikrarlı ve sürdürülebilir bir raya oturtabilmek için uzmanların, teknisyenlerin ve akademisyenlerin de görüşlerine kulak vermek gerek" dedi. 

Özilhan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"-Türkiye, gıda fiyatlarındaki artışı önlemek için yeni bir tarım politikası oluşturulmalı.

-Dünyadaki gelişmeler ve içeride uyguladığımız iktisadi politikalarla birlikte ülke risk primi yükseliyor.

-Enflasyon kontrolden çıkıyor, öncelik bunu önlemek ve düşürmek olmalı. Enflasyondaki artış hızı daha önce görmediğimiz düzeyde. Bu durum gelir adaletsizliğini daha da artıracak. 

-Piyasanın işleyişine yapılan müdahaleler ekonomiyi daha da bozar.

-Ekonomiyi istikrarlı ve sürdürülebilir bir raya oturtabilmek için uzmanların, teknisyenlerin ve akademisyenlerin de görüşlerine kulak vermek gerek.

-Yatırımlar sadece düşük faiz politikasıyla sağlanmaz.

-Küreselleşmenin yönü ülkelerin ekonomi politikalarını belirleyecek."

TURAN: ARTAN RİSK SEVİYESİ SÜRDÜRÜLEMEZ DÜZEYDE

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ise 'rekabetçi kur ve cari fazla politikalarının günümüze uyumlu olmadığını ve istenilen sonucu vermediğini' belirterek, "Enflasyonla mücadelede tüm dünya faiz artırırken, biz tersi bir politika izliyoruz. TÜFE (enflasyon) üç haneye yükseliyor, fakirleşerek büyüyoruz... Artan risk seviyesi sürdürülemez, geleneksel politikalara dönmeliyiz... İzlenen ekonomi politikalarıyla gelirlerimiz eriyor" eleştirisinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar