Yiğit Bulut'un hedefinde Şimşek mi var?

Yiğit Bulut'un hedefinde Şimşek mi var?
Şimşek'in ekonomideki eleştirilerine Erdoğan'ın tepkisinin ardından Yiğit Bulut da, 'Davos kafasıyla bildiğini okuyanlar' diyerek Şimşek'i hedef tahtasına koydu.

EKONOMİ - Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in son dönemde yaptığı açıklamalarda şirketlerin döviz borçlarını yönetemediklerini vurgulaması ve bununla ilgili eleştiriler getirmesi tepki topladı.

Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında ekonomik durumun sıkıntılı olduğunu söyleyenlerin kendisini üzdüğünü ifade ederek, "Aramızdaki bazı arkadaşların ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içine düştüklerini görmek bizi üzdü" demişti.

Erdoğan, haftasonu yaptığı konuşmada da, "Partide kendi ayağımıza kurşun sıkanlar var. AKP’ye zarar verebilecek tek şey dava şuurunu kaybetmiş kendi içimizdeki arkadaşlarımızdır" demişti.

Erdoğan'ın kendi partisine ilişkin tepkisi akıllara Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i  getirmişti. Geçen günlerde TRT Haber'de katıldığı programda soruları yanıtlayan Mehmet Şimşek şirketlerin döviz borçlarını yönetemediklerini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

ʻʻSorun reel sektörün döviz borçları. Ne yapacağız? Meşhur ABD Başkanı JF Kennedy'nin lafı var; 'çatıyı güneşliyken tamir etmek lazım.' Şu anda faizler nispeten düşük; ekonomiler büyüyor ama yağmur yağacak. Bunlar için tedbir alıyoruz. Döviz borçlanmaya sınır getireceğiz; KOBİ'lerde yaptık. Büyükler yönetebildiklerini söylüyor ama görüyoruz yönetemiyorlar; tedbiri alacağız."

İLGİLİ HABER: ERDOĞAN, ELEŞTİRİSİNDE ŞİMŞEK'İ Mİ HEDEF ALDI?

Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından en sert eleştiriler art arda Erdoğan'ın başdanışmanlarından Yiğit Bulut'tan geldi. Bulut, dün Star gazetesindeki köşesinde kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili dostlar, "ya kurşun içeriden gelirse" başlıklı yazımı son birkaç yıldır değişik versiyonları ile sizlerle paylaşıyorum. Maalesef "bazıları" ekonomimiz ile ilgili içeride-dışarıda "olumsuz" konuşup, adeta yabancıların-emperyalistlerin teknesine su taşıyor! Londra’dan "işsiz-güçsüz" "sözde analistleri" makamlarında kabul edip, TÜRKİYE-CUMHURBAŞKANIMIZ ALEYHİNE HAYATLARI GEÇENLERİ, "REFERANS" KABUL EDİYORLAR! TÜRKİYE’DE YAYIN YAPAN YABANCI LOGOLU SÖZDE EKONOMİ KANALI AYRI BİR FACİA!"

Bulut, bugünkü köşesinde de, "Anlaşılmıştır deyip DAVOS KAFASIYLA BİLDİĞİNİ OKUYANLAR!" başlıklı yazısında eleştirilerini sürdürdü:

"Aramızda çok akıllılar var! Sürekli "ikili oynayıp" yakalanınca "aptala yatıyorlar"!

Kimler mi?

SON BİRKAÇ GÜNDÜR SİZLER DE FARKINA MUTLKA VARDINIZ ! HER ALANDA "ÜLKE YARARINA DAVRANIR GİBİ GÖRÜNÜP, BİLDİĞİNİ OKUYANLAR"!

FAİZ KONUSUNDA CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDA GÖRÜNÜP, ARKADAN EYLEMDE-SÖYLEMDE İŞ ÇEVİRENLER1

Birlikte inceleyelim…

Sevgili dostlar, birileri yabancı TV’lerde çıkıp ülkesi aleyhine "kara propaganda " yapıyor… Gözden kaçırdık mı! ASLA!

Birileri ülkenin "asıl büyüme unsuru olan mekanizmalara" BÜYÜMEYİN mesajı veriyor ! atladık mı! ASLA!

Birileri ısrarla varlıklarını yurtdışına taşımaya devam ederken, sistematik olarak da "milliyiz" mesajı vermeye çalışıyor! YEDİK Mİ? ASLA!

Birileri inatla devam ediyor; "büyüme % 4-5’i geçemez, 2018’de ekonomi yavaşlar"…BİRİLERİ ORTALARDA SÜT DÖKMÜŞ KEDİ GİBİ GEZİP, KAPALI KAPILAR ARDINDA CUMHURBAŞKANIMIZIN "FAİZ" SÖYLEMİNİ ELEŞTİRİYOR!

Sevgili dostlar, bu arkadaşlar HALA ONLARI KEŞFETMEDİK SANIYORLAR! ETTİK Mİ? ÇOK UZUN SÜREDİR!

Bunları söyleyenler "muhalefet" tarafında falan da değil, YANIMIZDA DURMAKTA ISRAR EDİP, her alanda ARKADAN VURMAK İÇİN FIRSAT BEKLEYENLER TOPLULUĞUNUN ÜYELERİ… "BİRİLERİ"! ONLARIN CİĞERLERİNİ BİLİYORUZ!

Sevgili dostlarım, Cumhurbaşkanımızın bir süre önce söylediği şu cümleler ile tarif ettiği kişiler ve bağlantıları; "husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımızın da bir kısmı nasıl katılıyor, birilerinin zil takıp oynamalarına vesile oldukları için yazıklar olsun"…

Sevgili dostlar, bunların kim oldukları aslında "KİMSE OLAMADIKLARI" GÜN KADAR AŞİKAR, bu "kişilerden" daha doğrusu "kişiliksizlerden" her alanda, her makamda olabilir. AMA GELDİĞİMİZ NOKTADA BUNLAR İÇİN "DEŞİFRE" OLMA zamanı VE SİNSİLER için "YOLUN SONU" GÖRÜNDÜ! MİLLET GERÇEK YÜZLERİNİ GÖRDÜ, GÖRECEK!

Bu adamlar yeni de ortaya çıkmadı. 16 Nisan’da da "EVET" demediler DAHA DA İLERİ TAŞIYAYIM; bence "15 Temmuz çıkışları da" İÇTEN VE GERÇEK değildi! BAŞKA BİR AJANDALARI VARDI! MİLLET AJANDALARINI ONLARA YEDİRDİ!

Sevgili dostlar, bundan aylar yukarıdaki başlıkla bir yazı kaleme almış ve BÜYÜMENİN HIZLANACAĞINI analiz etmiştik… Büyüme daha da düşer diyenler TV ekranlarını kapladılar ve "Büyüyemeyiz" korosu açığa çıktı! BU KORONUN SOLİSTLERİNİN BAZILARI HALA çeşitli alanlarda GÖREVDE BİLE OLABİLİR!

Sonuç: Yeni bir büyüme dalgası ortaya çıkıyor ve bu dalga her değeri önümüzdeki 10-13 yıl içinde 3 katına taşıyacak. Bu dalgaya katılanlar aynı oranda büyürken, kaçanlar VE "SİNSİCE MİLLET TÖKEZLESİN" diye bekleyenler YENİ TÜRKİYE’nin büyük fırsatlarından uzak kalacak ve ülkelerine sırt dönmelerini tarih yazacak! 2018-2019 DÖNEMİ "DİKENLİ SİNSİLER" için son viraj olacak! ÜLKE İÇİN ÇALIŞIR GÖRÜNÜP, HER ALANDA YABANCILARIN AĞZIYLA ARALARINDA TOPLANTILAR YAPIP, HERKESİ KANDIRDIĞINI SANANLAR İÇİN YOLUN SONU!"

 

 


 

Öne Çıkanlar