İSİG: Son 24 saatte en az 4 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, son 24 saatte Ankara, Antep, Kocaeli ve Sivas'ta meydana gelen iş cinayetlerinde 4 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ölen işçiler arasında inşaat işçileri, bir hemşire ve fabrika yangınında hayatını kaybeden bir boya işçisi bulunuyor
Artı Gerçek - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), son 24 saatte meydana gelen iş cinayetlerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İSİG'in paylaştığı bilgilere göre, son 24 saatte en az 4 işçi yaşamını yitirdi.
İSİG'in açıkladığı iş cinayetleri şöyle:
Yusuf Atabey (46), Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde çalıştığı inşaatta birinci kattaki iskelenin yerinden çıkması sonucu düşerek yaşamını yitirdi.
Ali Parlak (26), Antep'teki Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde hemşire olarak görev yapıyordu. Parlak, 24 saatlik nöbeti sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Samet Sarıkaya (26), Kocaeli'nin Derince ilçesindeki bir fabrikada çıkan yangında yaşamını yitirdi. Boya işçisi olarak çalışan Sarıkaya'nın bulunduğu Pamir Boya fabrikasının, 2015 yılında kurulduğu, 10 yıl boyunca ruhsatsız üretim yaptığı, Ocak ayında Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenerek faaliyetten men edilmesine rağmen üretime devam ettiği belirtildi.
Şenel Çelik (45) ise Sivas'ın Suşehri ilçesinde çalıştığı inşaatın ikinci katından düşerek ağır yaralandı. Kalıp ustası olarak çalışan Çelik, 65 gündür tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. (EMEK-EKONOMİ SERVİSİ)