Özak Tekstil direnişinin 43'üncü günü: 'Yönetim fabrikayı bir süreliğine kapatmayı tartışıyor'

Özak Tekstil direnişinin 43'üncü günü: 'Yönetim fabrikayı bir süreliğine kapatmayı tartışıyor'
Özak Tekstil işçilerinin baskı ve mobbinge karşı başlattığı direniş 43'üncü gününde. Artı Gerçek'e konuşan BİRTEK SEN Bölge Temsilcisi, "Bizim içerden aldığımız duyumlarımıza göre fabrika yönetimi bir süreliğine fabrikayı kapatmayı tartışıyor" dedi.

Sinan Şahin


ANTEP - Özak Tekstil işçilerinin direnişi 27 Kasım'dan bu yana sürüyor. Direnişteki işçiler bugün de Urfa Organize Sanayi Bölgesi girişinde toplanarak eylemlerine devam etti. İşçiler, haklarını alana kadar direnişi sürdürmekte kararlı olduklarını dile getirdi.

'FABRİKADA ÜRETİM YÜZDE 10'A DÜŞTÜ'

whatsapp-gorsel-2024-01-08-saat-18-10-11-77c0eddb.jpg

Artı Gerçek'e konuşan Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Bölge Temsilcisi Çayan Dursun, "Fabrikada yeni işçi alımları oldu ama üretim çok az. Fabrika içindeki üretim henüz yüzde 10'larda. Direnişten önce bu fabrikada günlük 10 bin parça ürün üretiliyordu. Şu an günlük 700 parça mal üretiliyor. Bunların yaklaşık 500'ü kalite kontrolden geri dönüyor. Orada şu an işler yolunda değil" dedi.

'YÖNETİM BİR SÜRELİĞİNE FABRİKAYI KAPATMAK İSTİYOR'

Üretimin düşmesi nedeniyle fabrikanın sıkıntıda olduğunu dile getiren Dursun, "İstedikleri üretimi yapamıyorlar. Bizim içerden aldığımız duyumlarımıza göre fabrika yönetimi bir süreliğine fabrikayı kapatmayı bile tartışıyor. Şu an gündemlerinde böyle bir konu olduğunu duyduk" diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-01-08-saat-18-10-24-227fd0b6.jpg

'MARKALARDAN ÇÖZÜM ADINA SOMUT BİR ADIM YOK'

Özak Tekstil'in üretim yaptığı Levi's, Zara, Polo, Defacto gibi markalara dönük baskı oluşturacaklarını aktaran Dursun, "Levis'in konu ile ilgili raporu işçilerin haklılığı ile ilgili. İşçilerin haklılığı ile ilgili bir tereddütlerinin olmadığını ve bu meselenin çözümü ile ilgili baskı kuracaklarını söylüyorlar ama işi pratiğe dökmüş değiller. Bu firma Malatya ve İstanbul’da Zara, Polo, Defacto gibi firmalara üretim yapıyor. Biz şimdi o firmaları da hedefleyen bir çalışma yürüteceğiz. Bu firmaların mağazalarının önünde baskı kurmak amacıyla açıklamalar yapmak gibi bir düşüncemiz var" dedi.

'İŞÇİLER GEÇİM SIKINTISI ÇEKİYOR'

Hafta sonu siyasi partileri, meslek odalarını, sendikaları ziyaret ettiklerini, pazar günü de kent merkezindeki Topçu Meydanında basın açıklaması yaptıklarını hatırlatan Dursun, "Direnişin bilinilirliği, sahiplenilmesi ile ilgili bir sorun yok. Pazar günkü basın açıklamamıza da hepsi katıldılar. Direniş her kesim tarafından sahipleniliyor. İşçilerin de kararlılığında bir sorun yok ama işçilerin çok ciddi geçim sıkıntısı var. İşverenin tazminat teklifleri var. Daha önce işçilere 30-40 bin lira öneren patron şu an 170-180 bin lira öneriyor. Bazı işçiler de çok ciddi şekilde geçim sıkıntısı yaşadıkları için daha önce tazminatlarını aldılar" diye konuştu. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar