Lahanayı ziyan etmeyin. Lahana turşusu yaparken bilmeniz gereken tüyo
Lahana turşusu, Türk mutfağında çok sevilen lezzetler arasında yer almaktadır. Canan Karatay tarafından da önerilen turşu en sağlıklı turşular arasında yer alıyor.
LAHANAYI ZİYAN ETMEYİN
Lahana turşusu yaparken ziyan etmemek büyük önem taşıyor. Eğer turşu yaparken turşunuz eriyor ve çabuk küfleniyorsa bilmeniz gereken bazı detaylar var.
Tam kıvamında lahana turşusu nasıl yapılır? Lahana turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Tüm bu bilgileri bu içeriğimizde bulabileceksiniz
Yemek.com sitesinde yer alan bir içerikte; Kıtır kıtır lahana turşusunun tarifi paylaşıldı.
Malzeme listesi:
1/4 adet küçük boy beyaz lahana (iri doğranmış)
5 diş sarımsak
3 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı renkli tane karabiber
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı üzüm sirkesi
2-3 adet limon tuzu
1 kavanoz kaynar su(üzerini geçecek kadar)
LAHANA TURŞUSUNUN HAZIRLANIŞI
Yıkanmış ve kurutulmuş sebzeleri baharatlarla beraber steril edilmiş kavanoza dizin.
Sirke ve kaya tuzunu karıştırıp kavanoza ekleyin. Üzerine birkaç adet limon tuzu ve sebzelerin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip temiz ve yeni kapak ile sıkıca kapatıp ters çevirerek ertesi güne kadar oda sıcaklığında soğutun.
Dilerseniz her bir kavanoz için 1 veya 2 çay kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz.
Turşularınız 5-7 gün içerisinde hazır olacaktır. Kapağını açmadığınız sürece tüm kış boyunca kuru ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
LAHANA TURŞUSU İÇİN BİLMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALAR
Turşuları mutlaka güneş almayan, kuru ve serin bir yerde saklayınız. Kapakları hiç açılmadan kuru ve serin bir ortamda veya buzdolabında 6 ay saklayabilirsiniz. Kapak açıldıktan sonra buzdolabında saklayarak 3 ay boyunca tüketebilirsiniz. Açılan turşu kavanozunu kesinlikle oda sıcaklığında saklamayın. Kavanoz kapağını ilk defa açarken orta kısmın yukarı çıktığından ve klik sesi geldiğinden emin olun.