26 gazeteciye tahliye yok

Mart ayı sonunda 21'i hakkında tahliye kararı verilen, aynı gece tahliye edilmeden haklarında yeni gözaltı kararı çıkartılan, 26 gazetecinin tutuklu yargılandığı davada en başa dönüldü

26 gazeteciye tahliye yok

ARTIGERÇEK- 1'i yurtdışında olan hariç tamamı tutuklu yargılanan 26 gazeteciden 21'i için verilen tahliye kararının 31 Mart gecesi bozulmasının ve 13 gazeteci hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlamasıyla ikinci bir davanın açılmasının ardından, gazeteciler bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Savcı, gazetecilerin tutukluluk halinin devamını talep ederken, mahkeme 26 gazetecinin de tutuklu yargılanmasına hükmetti.

Bir sonraki dava 6 Temmuz'da görülecek.

Eski şarkıcı ve köşe yazarı Atilla Taş ile gazeteci Murat Aksoy da tutuklu yargılanan isimler arasında.

Gülen grubuna yönelik soruşturmada "FETÖ'nün medya ayağı" oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra 1'i tahliye edilen, 26 gazetecinin tutuklu yargılandığı davada, yeni mahkeme heyeti gazeteci yakınlarını duruşma salonuna almadı.

Saat 13:00'de başlayacağı duyurulan dava saat 15:00'ten sonra başladı. Gazeteci yakınlarının davayı salonda izleme yönündeki tüm talepleri reddedildi.

Tanıkların dinlenmesi ile devam edilen davada, hem savcı hem de mahkeme heyeti yeni.

CEM KÜÇÜK ETKİSİ Mİ?

AKP yanlısı medyanın tartışmalı isimlerinden Cem Küçük, 21 gazetecinin tahliye edilme anından itibaren peş peşe tweetler atmış, tahliye kararı veren mahkeme heyetine ağır ithamlarda bulunmuş, birkaç saat sonra da savcılık tarafından gazetecilerin salıverilmesine itiraz edilmişti.

Nöbetçi mahkemenin kararıyla o gece hiçbir gazeteci tahliye edilmemiş, 13'ü hakkında da yeni bir suçlama ile dava açılmıştı. Tahliye için çantalarını hazırlayan gazeteciler tahliye olamazken, yakınları da büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı.

Ardından tahliye kararı veren hakim heyeti de görevden alınmıştı.

Bu tartışmalı sürecin ardından, tahliye kararı veren hakim ve heyetinin hedef alınması, yeni heyetin davadaki tutumu ile ilgili aileleri endişeye sevk etmiş görünüyor. Zira hemen hiçbirinin tahliye beklentisi yok. Ve bekledikleri gibi hiçbir gazeteci tahliye edilmedi.

​​​​​MAHKEME HEYETİ DAVAYI İNCELEMİŞ GÖRÜNÜYOR

Davanın yenilenen savcısı ve hakim heyetinin davaya dair ön inceleme yaptıkları ve davanın detaylarına hakim olduğu gözlemlenirken, savcı henüz mütaalasını vermedi. Mütaalanın ardından sanıklar ve avukatları itiraz ettikleri noktada yeni bir savunma yapabilecek.

Şu ana kadar davada bazı gazetecilerin aleyhinde tanıklık yapan 4 kişi dinlendi.

BİR KULİS:

Bu arada davada yargılananlarla ilgili ilginç kulis bilgileri de geliyor. Bunlardan birisinin baş kahramanı yine Cem Küçük.

İşte o iddia:

ÜNAL TANIK "ABİ"YKEN "ALÇAK" OLDU

Cem Küçük'ün, bir dönem Haber 7'nin genel yayın yönetmenliğini de yapmış, daha sonra Rotahaber genel yayın yönetmeniyken gözaltına alınan Ünal Tanık'la "Abi" diye hitap ettiği yakın bir ilişkisi varmış. Hatta Tanık'ın, hem Küçük'e hem de bugün hakkında ağır ithamlarda bulunan, bir dönem Ülke TV'de beraber çalıştıkları Ersoy Dede'ye destek verdiği ortaya çıktı.

Tanık'ın rahle-i tedrisatından geçen gazeteciler bu iki isimle sınırlı da değil; Turgay Güler, Cemil Barlas ve Erhan Çelik, Tanık'ın sonuna kadar destek çıktığı diğer AKP'li gazeteciler. Tanık, Barlas'ın kurduğu haber sitesinde kendisine danışmanlık yapmış. Hatta, Ahmet Hakan'ın Kanal 7'den ayrılmasının ardından sıradan bir muhabir olan Çelik'in kanalın haber spikeri olmasında da büyük rolü olmuş.

Turgay Güler daha sonra Twitter üzerinden hakaretler eşliğinde Tanık'ın ev adresini yayınlamış.
"Abi'sine böyle yapan başkalarına neler yapmaz" dedirten bir kulis..

Cem Küçük