AKP'li Şahin'in avukatı istedi, mahkeme Mansur Yavaş'ın davasını reddetti

Yavaş, AKP Ankara Milletvekili Fatih Şahin hakkında kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle manevi tazminat davası açmıştı.

AKP'li Şahin'in avukatı istedi, mahkeme Mansur Yavaş'ın davasını reddetti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, AKP Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin hakkında kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı manevi tazminat davası mahkemece reddedildi.

Belediye Başkanı Yavaş, avukatı Balkan Şencan aracılığıyla, katıldığı televizyon programında kendisini PKK ve DHKP-C beraber hareket etmekle suçlayan Şahin hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davaya tarafların avukatları katıldı.

Yavaş'ın avukatı, müvekkilinin belediye başkanlığı için aday olduktan sonra karalama kampanyalarına maruz kaldığını, davalı Fatih Şahin'in de katıldığı televizyon programında müvekkilini PKK ve DHKP-C ile hareket etmekle suçladığını söyledi.

Siyasi geçmişi de dikkate alındığında ‘Yavaş'ın terör örgütleriyle hareket etmesinin söz konusu olamayacağını‘ ifade eden avukatı, AKP’li Şahin'in beyanlarının iftira ve hakaret olduğunu belirterek, davanın kabulünü istedi.

Davalı AKP Milletvekili Fatih Şahin'in avukatı ise müvekkilinin sözlerinde hakaret içeriği bulunmadığını savunarak, "Gerek HDP yöneticilerinin, gerekse PKK'nın sözde yöneticilerinin seçimlerle alakalı beyanatları müvekkilimizin bu yönde ifade kullanmasına sebebiyet vermiştir. Sarf edilen sözler siyasi eleştiri boyutunda kalmış, hakaret boyutuna erişmemiştir" ifadelerini kullandı. Davanın reddini istedi.

MAHKEME, AKP'Lİ ŞAHİN'İN AVUKATININ TALEBİNİ KABUL ETTİ

Beyanların ardından hükmü açıklayan mahkeme, AKP’li Şahin’in avukatının talebini kabul ederek istinaf yolu açık olmak üzere davanın reddine karar verdi.

PKK fatih şahin dhkp-c