'Aksiyon'un Ankara ofisi AKP'li vekillerin uğrak yeriydi'

'FETÖ medya yapılanması' davasında Rotahaber'in sahibi Ünal Tanık: Ersoy Dede, Hüseyin Yayman, Cem Küçük'ü yazmaları için ben teşvik ettim.

'Aksiyon'un Ankara ofisi AKP'li vekillerin uğrak yeriydi'

HABER MERKEZİ- Aralarında Murat Aksoy ve Atilla Taş’ın da bulunduğu 26 sanıklı 'FETÖ' davasının karar duruşmasına bugün devam ediliyor.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 21'i tutuklu 5'i tutuksuz davada savunmalar alınıyor. P24'ün aktardığı bilgilere göre tutuklu sanıklardan Rotahaber'in sahibi Ünal Tanık, Cem Küçük’ün de yazı yazması için kendisinin teşvik ettiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Haber 7’de Ersoy Dede, Hüseyin Yayman, Cem Küçük gibi isimlerin yazı yazmalarını ilk ben teşvik ettim. Rotahaber’de ilk kez yazanlar arasında Halime Kökçe, Meryem Gayberi, Yaşar Taşkın Koç gibi isimler vardı."

'AKP MİLLETVEKİLLERİNİN UĞRAK YERİYDİ'

Sanık Ufuk Şanlı, savunmasında "Aksiyon’da 8 yıl çalıştım. Ahmet Davutoğlu ve Nihal Bengisu Karaca da yazıyordu. Ankara ofisi AKP milletvekillerinin uğrak yeriydi" dedi. "O dönem ekonomi bakanı olan Ali Babacan’ın elinden yılın ekonomi gazetecisi ödülünü aldım" diyen Şanlı, şöyle devam etti: "ByLock tespit raporunda bahsi geçen programı indirdiğim ancak hiçbir iletişim kurmadığım belirtilmiştir."

Tutuklu sanıklardan Rotahaber'in sahibi Ünal Tanık da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ünal Tanık, "Şüpheli olarak gösterilen fotoğraflarda AKP sözcüsü Yasin Aktay var. Davet edildiğim bir toplantıda neden davet eden suçlu değil?" diye sordu. Tanık sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilirkişi sosyal medyada Taha Ün ile bir yazışmamı delil olarak almış. Bilgi yanlışlığını kontrol ettiğim bir yazışma. Bu sanki bir ast-üst ilişkisi olarak ele alınmış. Taha Ün’ün nikahı Cumhurbaşkanı tarafından kıyılmıştı. Eşi de Emine Erdoğan ile çalışıyordu."

'TAHA AKYOL VE AHKAN HAKAN KÖŞELERİNE TAŞIDI'

Tutuklu sanıklardan Yetkin Yıldız da "Fuat Avni’nin iddialarını Taha Akyol, Ahmet Hakan gibi yazarlar köşelerine taşıdı. O insanlar niye burada değil diye sormuyorum. Ben niye algı yaratma iddiasıyla burada yargılanıyorum, onu sorguluyorum. Devletin izniyle, devletin kanunlarıyla hizmet veren bir şirkette çalışmak nasıl örgüt suçu olur?" dedi.

Zaman'da 5 yıl muhabir olarak çalıştığını söyleyen Yakup Çetin ise "Ben devletin gözetimi ve denetimi altında bir kurumda çalıştığımı sanıyordum. İddianamede Zaman’a kayyum atandığı gün attığım 6 tweet var. O zaman işsiz kalacağımı düşünmüştüm. Şimdi bakınca önemsiz geliyor. Cezaevine girmeden konuşmadığım insanlar var. Bünyamin Köseli ile 1 kez, Cihan Acar ile telefonda 2 kez konuşmuşum. Bu nasıl bir örgütsel faaliyet olabilir?" diye konuştu.

dava Cem Küçük