Antep’te yedi katlı bina, 'kontrollü' yıkım sırasında çöktü

Antep'in İslahiye ilçesinde, depremde ağır hasar alan yedi katlı bina, yıkım çalışması sırasında çöktü. Binanın çökme anı ise cep telefonuyla kayda alındı.

Artı Gerçek - 6 Şubat'ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerde ağır hasar alan binaların yıkımı depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen tamamlanmadı. Tedbir amaçlı boşaltılan ağır hasarlı binalar çökme riski taşırken, çevredeki insanlarda da tedirginlik yaratıyor.

Son olarak Amtep'in Islahiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki ağır hasarlı 7 katlı Yıldırım Apartmanı için güvenlik önlemi alınarak 'kontrollü' yıkım çalışması başlatıldı. Ekiplerin iş makineleriyle gece saatlerinde yaptığı çalışma sırasında bina, bir anda çöktü.

Büyük gürültüyle yıkılan apartmandan yükselen toz bulutu çevreyi kapladı. Binanın çökme anı ise cep telefonuyla kayda alındı. (DHA)