Bakan Turhan: Tren kazalarında TCDD'nin kusuru yok
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan geçen yıl meydana gelen 8 tren kazasından dördünde TCDD'nin kusuru bulunmadığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, onlarca kişinin yaşamını yitirdiği 2018 yılındaki tren kazalarının dördüyle ilgili yapılan tahkikat sonucunda TCDD'nin kusurunun bulunmadığının tespit edildiğini söyledi.
Turhan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 2018'de meydana gelen 8 ölümlü tren kazasına ilişkin soru önergesine yanıt verdi.
Cumhuriyet’te yer alan habere göre Turhan, kazalarının dördüyle ilgili yapılan tahkikatta TCDD'nin kusuru bulunmadığını söyledi. 2003 yılında hemzemin geçit sayısının 4 bin 520 adet olduğunu, 2018 yılında bu sayının 2 bin 909'a düşürüldüğünü söyleyen Turhan, 2003 yılında kontrollü hemzemin geçit sayısının 558 olduğunu, 2018 yılında ise bu sayının bin 45'e yükseldiğini ifade etti. Bakan Turan, yapılan çalışmalar kapsamında 2003 yılı öncesine oranla kaza sayısının yüzde 88 oranında, yaşamını yitiren insan sayısının ise yüzde 76 oranında azaldığını belirtti.
Bakan Turhan'ın verdiği yanıtı değerlendiren CHP'li Özel, 2018'de Çorlu ve Ankara'da yaşanan tren kazaları ile demiryollarının ne kadar güvenilir olduğu, TCDD'nin sorumluluğunu ne kadar yerine getirdiğinin tartışma konusu olduğunu belirtti. Özel, "Tahkikatı tamamlanan 4 kazada TCDD'nin kusurunun bulunmamış olması, yapılan tahkikatların ne kadar güvenilir olduğu sorusunu akıllara getirmektedir. Ulaştırma Bakanlığı adeta hatayı ölenlere atmıştır" dedi.