Bilal Erdoğan'ın tuttuğu 'online itibar koruma' şirketi, haberimize erişim yasağı duyurusu yaptı
Bilal Erdoğan ile ilgili 'Bilal Erdoğan'ın arkadaşına adrese teslim ihale' haberimize erişim engeli geldi. Yasağı Erdoğan'ın tuttuğu 'online itibar koruma' şirketi duyurdu.
Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşına 308 Milyon TL tutarında 63 ihale vermesi ile ilgili yaptığımız habere erişim engeli geldi.
Erişim engeli kararıyla ilgili bilgilendirme ise Bilal Erdoğan'a hizmet veren bir şirket üzerinden ulaştırıldı.
Bilal Erdoğan'a "online itibar konusunda hizmet" verdiğini söyleyen Clean Sheet isimli şirket tarafından gönderilen mail şöyle:
Sayın yetkili,
Clean Sheet olarak Bilal Erdoğan’a online itibar konusunda hizmet vermekteyiz. Yöneticisi olduğunuz internet sitesinin
https://www.artigercek.com/haberler/bilal-erdogan-in-arkadasina-adrese-teslim-ihale
sayfasında yayınlamakta olan içerik doğru bilgi içermemektedir. Yeniçağ internet sitesinden alıntı yaptığınız içerik yayından kaldırılmış olup konuyla ilgili alınmış mahkeme kararlarını ekte inceleyebilirsiniz.
Bu konuda gerekli hassasiyeti göstermenizi ve içeriği yayından kaldırmanızı rica ederiz.
Anlayışınız için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
"ERİŞİM ENGELLEME KARARINI ANCAK SULH CEZA HAKİMLİĞİ TEBLİĞ EDEBİLİR"
Konuyu danıştığımız uzman İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof.Dr. Yaman Akdeniz, "Erişim engelleme kararları ancak Sulh Ceza Hakimlikleri tarafından içerik sağlayıcılara tebliğ edilebilir. İtibar yönetim şirketler gibi üçüncü şahıslar içerik sağlayıcılarına ne erişim engelleme kararlarını tebliğ edebilir, ne de hakkında erişim engelleme kararı dahi olmayan içeriklerini kaldırmasını talep edebilir. Artı Gerçek'in Bilal Erdoğan ile ilgili haberi hakkında hiç bir erişim engelleme kararı yokken bu tip talepler hukuk, yasa ve uygulamaya aykırıdır. Kaldı ki bu tip erişim engelleme kararlarının dayanağı olarak kullanılan 5651 sayılı Kanunu'nun 9. maddesi erişime engellenen içeriklerinin kaldırılmasını öngörmüyor. Öngörmediği için de kaldırma zorunluluğu yok. İçerik sağlayıcılar eğer erişime engellenen içeriklerini kaldırırsa Hakimlik kararları hükümsüz kalıyor, yargı yolu ve Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yolu kapanıyor" dedi. (HABER MERKEZİ)