Çağrı merkezinden çıkarılan işçiler: Gerçekleştirmediğimiz eylemler gerçekleştirilmiş gibi gösterildi

'Ölene kadar çalışmaları ve izin kullanmamaları' istenen, müşteri memnuniyeti anketlerinin yöneticiler tarafından doldurtulan işçiler şirketin açıklamalarına cevap verdi.

Çağrı merkezinden çıkarılan işçiler: Gerçekleştirmediğimiz eylemler gerçekleştirilmiş gibi gösterildi

ARTI GERÇEK- Digitürk ve beIN Sports'a hizmet veren Tempo Çağrı Merkezi'nin Net Promoter Score (NPS) adı verilen müşteri memnuniyeti anketlerini işçilere yaptırdığının anlaşılması üzerine fatura işçilere kesilmiş, 25 işçi işten çıkarılmıştı.

İşçiler, kendilerine mobbing yapıldığı ve anketlerin yöneticiler tarafından kendilerine doldurtulduğunu iş yazışmalarını paylaşarak duyurmuştu.

Şirkette konunun kamuoyuna yansımasının ardından işçilerin iddiaları yalanladı, çalışma esnasında mobbing uygulanmadığı ve insan haklarına saygılı oldukları öne sürüldü. Açıklamada, "Şirketimiz, Tempo kanuni düzenlemelere uygun hareket eden, kendi öz değerlerinde insan haklarına saygıyı en üst seviyede barındıran ve bunu savunan ve uygulamalarına yansıtan bir kurumdur" ifadelerine yere verilmişti.

Öte yandan Artı Gerçek'te yer alan haberin üzerine işten çıkarılan çağrı merkezinde çalışan Yunus Emre Yıldız şirket yöneticleri tarafından aranarak bir kez daha tehdit edildi.

Tempo Çağrı Merkezi İş Süreçleri Dış Kaynak Hizmetleri A.Ş.'nin açıklamasının ardından bu kez de işten çıkarılan Yunus Emre Yıldız ve diğer işçiler şirketin çalışma politikalarına ve kendilerini suçlamalarına ilişkin açıklama yaptı.

Yıldız yaptığı açıklamayla şirketin Batman'daki ilk çıkarılan işçilerinden olmadıklarını belirterek daha önce yüzlerce işçinin işten çıkarıldığını ifade etti.

'İŞ AKİTLERİMİZ HAKSIZ YERE FESHEDİLDİ'

Yıldız tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tempo Çağrı Merkezi İş Süreçleri Dış Kaynak Hizmetleri AŞ yetkilileri tarafından yapılmış olan Kamuoyu açıklamasında, ben Yunus Emre Yıldız ve iş arkadaşlarıma yönelik gerçekleştirmediğimiz eylemleri gerçekleştirilmiş gibi göstererek iş akitlerimiz haksız yere toplu bir şekilde feshedilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Pandemi sürecinde işten çıkarmaların yasak olduğunu hatırlatan Yıldız, işverenin işten çıkartma yöntemini, "Bilindiği üzere Covid-19 sürecinden kaynaklı Cumhurbaşkanımızın kararı gereği işten çıkarımların belli şartlar doğrultusunda yasaklandığı ancak ve ancak kanunda sayılan belli nedenlerden kaynaklı işten çıkarımların gerçekleştirilebileceği bilinmektedir" şeklinde açıkladı.

'YÜZLERCE ARKADAŞIMIZ FARKLI BAHANELERLE İŞTEN ÇIKARILDI'

İş akitlerinin haksız olarak fesih edildiğini kaydeden Yıldız şirketin, kendilerinden önce işten çıkardığı işçilere ilişkin emsal kararlrın İş Mahkemeleri'nce alındığını belirterek, "Hal böyle iken Tempo Çağrı Merkezi Batman Şubesinde çalışan iş arkadaşlarım ve de şahsım hakkında iftiralarda bulunarak iş akitlerimizin feshini haklı gibi gösterme çabası içerisinde bulunmaktadırlar. Yapılmış olan kamuoyu açıklamasında "bazı ekip arkadaşlarımızın sistem üzerinde kişisel çıkar sağlamak üzere işlemler gerçekleştirdiğini saptadık" şeklinde bir açıklama onlarca kişinin aynı anda aynı şekilde bir çıkarım sağlamış olma ihtimali düşünüldüğünde hayatın olağan akışına aykırı bir durum olduğu görülecektir. Tempo Çağrı Merkezinin Batman ilimizde faaliyet gösterdiği tarihten itibaren bu yana yüzlerce iş arkadaşımızı farklı farklı nedenler bahane gösterilip iş akitleri mahkeme kararlarınca da sabit olmakla birlikte haksız fesihler yapılmıştır. Covid-19 sürecinden kaynaklı son birkaç aydır hiçbir çalışanının iş akdini feshedemediklerinden yine kendilerince tabiri caizse kurbanları belirleyip hakkımızda olmadık iftiralarda bulunularak, bu süreçte tarafımı tehdit de ederek iş akdimizi feshetmişlerdir. Tarafımıza dayatılmış olan iftira içerikli ithamları kesinlikle kabul etmediğimizi ve bu konuda gerekli yasal ve hukuki işlemleri başlatacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz" dedi.

mobbing işçi hakları İşten Çıkartma