Çarşı davası: Görüntülere ilişkin ATK ve TÜBİTAK'tan rapor istendi

Gezi eylemlerine ilişkin Çarşı taraftar grubu üyelerinin de aralarında olduğu 35 kişi hakim karşına çıktı. Mahkeme, görüntülerin Adli Tıp Kurumu (ATK) ve TÜBİTAK'a gönderilerek rapor alınmasına karar verdi.

Çarşı davası: Görüntülere ilişkin ATK ve TÜBİTAK'tan rapor istendi

Artı Gerçek - Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 kişinin yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 12 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

AA'nın haberine göre mahkeme başkanı, bazı televizyon kanallarından, dönemin Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne yönelik eylemlere ilişkin kamera ve görüntü kayıtlarının geldiğini kaydetti.

Duruşmada, sanıklar ve avukatlarının davaya ilişkin talepleri alındı.

Davada ara kararını açıklamayan mahkeme heyeti, dönemin Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne yönelik eylemlere ilişkin kamera ve görüntü kayıtlarının sanıklara ait olup olmadığının incelenmesi için Adli Tıp Kurumu'nun ilgili İhtisas Dairesi'ne ve TÜBİTAK'a gönderilerek, bilirkişi raporu aldırılmasına karar verdi.

Mahkeme diğer eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı mensuplarının da bulunduğu 35 kişiye, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "terör örgütü kurma veya yönetme ile örgüte üye olma" suçlarıyla açılan dava beraatla sonuçlandı. Ancak Yargıtay beraat kararını bozdu. Bozma kararında İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesindeki Gezi Parkı olaylarına ilişkin dosya ile bu dosya arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu iddia edilerek, "örgüt üyeliği suçunun özelliği nazara alınarak, her iki dosyanın birleştirilmesi…” gerektiğini belirtildi. Kararın ardından 35 kişi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıktı. Yeniden yapılan yargılamada Yargıtay’ın bozma kararına uyuldu ve her iki dosya için birleştirme kararları çıktı.

Davanın 21 Şubat 2022'deki duruşmasında mahkeme heyeti, dosyada tutuklu sanık kalmaması, tüm sanıkların savunmalarının alınmış olması ve Yargıtay ilamında araştırılması istenen hususların henüz tamamlanmamış olmasını dikkate alarak 35 sanık yönünden ayrılma kararı vermişti. (HABER MERKEZİ)