'Celalettin Can derhal serbest bırakılmalı'
HDP Olağan Kongresi öncesi evine yapılan baskınla gözaltına alınan 78'liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can'a, PTT'den destek kartları gönderildi.
GÜNCEL- 78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can, 22 Şubat’tan beri Silivri Cezaevi’nde tutuklu. HDP Olağan Kongresi öncesi evine baskın yapılarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Celalettin Can’ın durumuna dikkat çekmek için, yakınları, dostları, HDP’li arkadaşları, sivil toplum kurumlarının temsilcileri İçişleri Bakanlığı’na kart attılar. Can’a da kart atan dostları adına ilk açıklamayı İnsan Hakları Savunucusu Nimet Tanrıkulu yaptı.
Can’ın geçmişte 20 yıl cezaevinde kaldığını, bugün de demokrasi mücadelesine devam ettiği için yeniden cezaevine gönderildiğini hatırlatan Tanrıkulu, Can’ın gözaltına alınması ve tutuklanması sürecinde yaşanan bir dizi hukuksuzluğu aktardı.
Etkinlik esnasında Celalettin Can’ın birçok dostu da konuşmalarıyla cezaevinde bulunan Can’a destek verdiler. Can’a kart atmak için toplananlar adına yapılan açıklamayı ise Yunus Bircan okudu. Bircan, Can’ın gözaltında iken ve tutuklu olduğu süre boyunca yaşadıklarını özetleyerek, "Çalışmaları, yazıları ve faaliyetleriyle Türkiye’de demokrasinin gelişmesine, barış ortamına ve insan haklarına büyük katkıları bulunan Celalettin Can derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.
Bircan, Celalettin Can’ın, sağlık sorunları nedeniyle tedavisi sürerken tutuklanmasına ve hastaneye kelepçeli götürülmesine de dikkat çekti:
"Celalettin Can’ın tutukluluk durumunun sağlığını tehdit ettiğini gerek kamuoyuna yaptığımız açıklamalarımızda, gerekse ilgili mercilere yaptığımız başvurularımızda defalarca açıklamamıza rağmen tutuklulukta ısrar edilmesi Can’ın sağlığıyla oynanması ve hayati tehlike riskiyle baş başa bırakılması demektir."
Etkinlik PTT’den kartların gönderilmesiyle sona erdi. (ARTI GERÇEK)