Erdoğan: Mühür kimdeyse sultan odur

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin 19. yıldönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada ekonomiye ve partisine dair değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan: Mühür kimdeyse sultan odur

AKP'nin 19'uncu yıl etkinliğinde konuşan Erdoğan'ın gündeminde ekonomi, hedefinde ise muhalefet ve AKP'den ayrılarak parti kuran isimler vardı.

Erdoğan konuşmasında ekonomide iktidara geldikleri yıla göre büyük yol aldıklarını söyleyerek, Türk Lirası'ndan altı sıfırın atılmasını hatırlattı. Buradan AKP'den ayrılarak DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan'a yüklenen Erdoğan, "Hatırlayın, paramızda 6 sıfır vardı, sildik attık. Birileri ona talip oluyor, ülkenin başbakanı herhalde onlardı. Karar mercii kim? Mühür kimdeyse sultan odur" dedi.

Erdoğan tarım politikalarına değinerek, tarımda ortaya çıkan durumu değerlendiri ve "Muhalefet diyor ya, tarımda çiftçimiz battı bitti. Hiç merak etmeyin, öyle ellerinizi de fazla ovuşturmayın. Türkiye tarımda patlama üzerine patlama yapacak. Dünyanın sayılı tarım ülkelerinden birisi haline gelecek. Tarımsal ihracatımız da 3,8 milyar dolardan, 18 milyar dolara yükseldi. Uluslararası endeksler ise başarı elde ettiğimiz diğer alanlar oldu" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalından öne çıkan başlıkları şöyle:

"Üniversite öğrenci sayımız 1,6 milyon iken, bugün 8 milyonu buldu. Yüksek öğretim sistemimizde çeşitlilik esaslı bir yapılandırmaya giderek araştırma üniversiteleri, bölgesel kalkınma odaklı üniversiteler, mesleki uygulama ağırlıklı üniversiteler kurduk, kuruyoruz. Robotik, nano-teknoloji, aşı, eğitimde dijitalleşme, yapay zekâ, siner güvenlik gibi birçok önemli alanda geleceğin bilim dünyasını şekillendirecek binlerce doktoralı bilim insanı yetiştiriyoruz.

'MÜHÜR KİMDEYSE SULTAN ODUR'

"Sosyal yardımlarda adeta destan yazdım. 2 milyar lira olan sosyal yardım tutarı 55 milyara yükseldi. Evde bakım hizmeti alan engellilerimiz yaklaşık 527 bin kişidir. Türkiye'nin dört bir yanına 38 millet kıraathanesini açtık, şu anda faaliyette. 23 millet bahçemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

" İhracatımız 36 milyar dolardan 10 yıl sonra 152 milyar dolara ulaştı. Hatırlayın, paramızda 6 sıfır vardı, işte 6 sıfırı da o dönemde sildik attık. Birileri ona talip oluyor, ülkenin başbakanı herhalde onlardı. Karar mercii kim? Onu tabi konuşan, söyleyen yok. Orada mühür kimdeyse sultan odur, bu adımlar böyle atıldı. Faiz konusunda inecek dememiz karşısında daha fazla direnemediler ve indirdik, indirdik, indirdik, faizi yüzde 4,6'ya kadar çektik. Bu arada enflasyonda 7 küsüre kadar inmiş oldu.

MACRON'A: MALUM FRANSIZ

"IMF konusunda belli bir güçleri, dirayetleri yoktu. Enteresan olan şey şuydu, Davos'ta malum Fransızla görüşme yapıyoruz, görüşmede "Sen IMF'in başısın, Türkiye'nin başı da benim, dolayısıyla Türkiye'nin borcu konusunda her türlü takipleri yapabilirsin ayrı ama siyasi noktada emir veremezsin, o bize ait, taksitleri alıyor musun, alıyorsun. Siyasi yön verme asla mümkün değil, biz Türkiye'yiz". İşte o tarihte bizim borcumuz 22,5 milyar dolardı.

"Muhalefet diyor ya, tarımda çiftçimiz battı bitti. Hiç merak etmeyin, öyle ellerinizi de fazla ovuşturmayın. Türkiye tarımda patlama üzerine patlama yapacak. Dünyanın sayılı tarım ülkelerinden birisi haline gelecek. Tarımsal ihracatımız da 3,8 milyar dolardan, 18 milyar dolara yükseldi. Uluslararası endeksler ise başarı elde ettiğimiz diğer alanlar oldu. İş yapma kolaylığı endeksinde son 2 yılda 27 basamak yükselerek 33. sıraya yükseldik.

"Bak bizim Oruç Reis'imize sakın ha saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar. Her saldırının görünmeyen hançeri olan ekonomiyi, kur, faiz, enflasyon üçgeninde daha güçlü bir şekilde devreye soktular. Bu konuda da gereken tedbirleri alarak ekonomimizi güçlendirdik. Salgın döneminde yaşananlar her alanda sahip olduğumuz altyapının önemini ortaya koymuştur. (HABER MERKEZİ)

erdoğan akp ekonomi Mühür Sultan Macron Babacan