Fatih Terim'den Türkiye gündemine oturan vurgunla ilgili ilk açıklama: Hazır olsunlar
Eski Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Türkiye’nin gündemindeki dolandırıcılık olayı olan ‘yüksek gizli fon’ ile ilgili ilk kez konuştu. Terim, “Tarihin en büyük hukuk savaşını başlatıyorum. Hazır olsunlar” dedi.
Artı Gerçek - Bankacı Seçil Erzan’ın 'yüksek karlı gizli fon' adı altında ‘ponzi’ sistemi ile yaptığı dolandırıcılık olayına ilişkin Fatih Terim’den ilk açıklama geldi. Terim, hakkındaki iddialarla ilgili ‘hukuk savaşı’ başlatacağını söyledi.
Futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Semih Kaya ve Fatih Terim’in damadı Volkan Bahçekapılı’nın da aralarında bulunduğu futbol dünyasının 18 ünlü ismini milyonlarca dolandırdığı iddia edilen bankacı Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam ediliyor.
Ünlü teknik adam Fatih Terim’in adını kullanarak milyonlarca dolar dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Erzan’ın 226 yıl hapsi isteniyor.
TERİM SUSKUNLUĞUNU BOZDU
Milliyet’ten Ferit Zengin’in haberine göre, Galatasaray eski teknik direktörü Fatih Terim, “Yılların Fatih Terim kompleksini dışa vurma fırsatı bulanlar, ilgimin olmadığı bir davaya beni karıştırmaya çalışıyor. Ne alacağım vardır ne de vereceğim. Benim adımı karıştıranların aleyhine, tarihin en büyük hukuk savaşını başlatıyorum. Hazır olsunlar” dedi.
11 KİŞİYE TEFECİLİK SORUŞTURMASI AÇILDI
Öte yandan BDDK raporuna göre aralarında ünlü futbolcu ve iş insanlarının da bulunduğu 29 kişiyi 43 milyon 920 bin dolar ve 15 milyon 625 bin lira dolandırdığı gerekçesiyle altı kişi ile birlikte tutuklu yargılanan bankacı Seçil Erzan’dan tefe yönteminin yanı sıra tehdit ve baskıyla para aldıkları belirlenen bazı kişilere de soruşturma açıldı.
Aralarında eski futbolcu Semih Kaya, menejeri Fırat Özdemir ve teknik direktör Ayhan Akman’ın bulunduğu 11 kişiye “tefecilik”, Denizbank yönetim kurulu üyesi Hakan Ateş’in de aralarında bulunduğu beş kişiye de 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan soruşturma açıldığı ortaya çıktı.
SEÇİL ERZAN’IN İDDİALARI NE?
Erzan, ifadesinde kendisinden fazladan para alan ve tefe sistemiyle para satan şahısları da şöyle anlattı:
“Atilla Baltaş benden verdiği paraları katbekat faizle almıştır. Ben Baltaş’ın bana verdiği paranın çok üzerinde 1.000.000 USD parayı kendisine ödedim. Ayrıca Baltaş’tan kesinlikle ‘fon’ adı altında para almadım. Tam olarak Baltaş’tan faiziyle para satın aldım. Çünkü fon adı altında ikna ettiğim insanlara para ödemek zorundaydım. Fakat Baltaş bana verdiği parayı yüzde 50 faiziyle geri almıştır. Kesinlikle beni mağdur etmiştir. Ayrıca son günlerde bankada bana zorla baskı kurarak evrak yazmamı istedi. Benden bankada borçlu olduğuma ilişkin senetler aldı.
Baltaş’a verdiğim belgelerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Şırnak Cizre’ye mart ayında beni kaçırmak için uçak bileti almıştı. Daha doğrusu bana zorla Şırnak Cizre’ye telefonla uçak bileti aldırmıştır. Ben o sırada müştekilerden para da toplamıştım. Baltaş o paralar ile beni yurt dışına kaçırmak istemişti. Bülent Çeviker’den 2.200.000 USD para aldım ancak bu zamana kadar herhangi bir ödeme yapmadım. Çeviker’den para aldığım esnada çok büyük tehdit altındaydım.
Şöyle ki Semih Kaya, Fırat Özdemir bana sürekli ‘senin sonun iyi değil, neden kaçmıyorsun, rezil olursun, sen kötü kalplisin, Hakan Ateş’e çıkarız, seni işten attırırım, sen annenin yüzüne nasıl bakıyorsun, annen bu saatten sonra yaşamaz, seni Türkiye’de yaşatmazlar, benim çok tanıdığım var, MİT Başkanı’nı tanıyorum, Türkiye’de herkesi tanıyorum’ diyerek beni sürekli tehdit ettiler.
Hatta Göktürk’teki evime Şubat ve Mart ayında Semih Kaya ve Fırat Özdemir sürekli farklı farklı zamanlarda gelerek ikametimde ‘sen burda yaşayamazsın, biz her şeyi yaparız, seni yaşatmayız’ şeklinde sözler söylediler. Özellikle Fırat Özdemir beni tehdit etti. Ama tabi Semih Kaya’da her geldiğinde beni tehdit etmeye devam ediyordu.”
Ayhan Akman, Süleyman Aslan ve Barış Tari’nin de kendisine faizle para satan isimler olduğunu şu cümlelerle dile getirdi:
“Ayhan Akman verdiğinden fazlasını almıştır. Akman’a da fon vaadinde bulunmadım. Kendisinden faizle para satın aldım ancak kendisi çok daha fazla faizle verdiği parayı geri aldı. Kesinlikle Akman’a hiçbir borcum bulunmamaktadır. Aksine kendisinden yüklü miktarda alacağım vardı.”
NE OLMUŞTU?
Denizbank’ın eski şube müdürü Seçil Erzan ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlarından hakim karşısına çıkmıştı.
Erzan ve altı ‘işbirlikçisi’ Galatasaray camiasından tanınmış isimlerin başını çektiği onlarca banka müşterisini bir ‘fon’ üzerinden yüksek getiri vaadiyle dolandırmakla suçlanıyor.
DENİZBANK YÖNÜNDEN TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANDI
İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma Nisan 2023’te Erzan’ın tutuklanmasıyla patlak vermişti. Savcılık, 10 aylık soruşturma sürecinin sonunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) raporuna dayanarak bankanın genel müdürü Hakan Ateş ve icra komitesi üyesi Mehmet Aydoğdu dahil üst düzey Denizbank yöneticilerinin ‘zimmet‘ suçu işlediğine ilişkin kovuşturma yürütmeye değer bir bulguya rastlamadı. Soruşturma Denizbank yönünden takipsizlikle sonuçlandı.
Denizbank, takipsizlik kararından sonra eski Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan ve Emre Çolak, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak hakkında ‘tefecilik’ten suç duyurusunda bulundu.
ERZAN: BATMAK ÜZERE OLAN BİR GEMİNİN KAPTANIYDIM
Banka şube müdürü Seçil Erzan'ın yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar dolandırdığı iddia edilmiş, Erzan 20 Kasım'da ilk kez hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme, Erzan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
İddianameyi hazırlayan savcılık ‘nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik’ suçlarından 226 yıl hapis cezası istemişti.
Erzan, hakkındaki suçlamaları reddederek savunmasında, "Batmak üzere olan bir geminin kaptanıydım. Dolandırıcı olsaydım bu gemi batardı, ben de kurtulurdum. Çözüm planım ise yatırımları satarak mağdur ettiğim insanlara ödemekti. Planım buydu. Kazandırırken Seçil’dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum" demişti.
ARDA TURAN 33 MİLYON TL KREDİ ÇEKMİŞ
Arda Turan ve Emre Belözoğlu ise kandırıldıklarını, birikimlerini kaybettiklerini anlatmıştı.
Turan savcılığa verdiği dilekçede, "En son fonda çok sıkışma var diyerek beni o kadar çok sık aradı ki 33 milyon TL Denizbank’tan kredi çektim. Bunu da elden Erzan’a verdim. Toplamda 13 milyon 900 bin dolar nakit elden para verdim. Kendisi de bana 6 milyon 400 bin dolar geri ödedi ancak kalan parayı ödemedi" ifadelerine yer vermişti.
KİM NE KADAR DOLANDIRILDI?
- Arda Turan: 7 milyon 500 bin dolar
- Emre Belözoğlu: 4 milyon 292 bin dolar
- Selçuk İnan: 1 milyon 535 bin dolar
- Nestor Fernando Muslera: 500 bin dolar
- Emrah -Emre Çolak: 3 milyon 212 bin dolar
- Buse Terim Bahçekapılı: 240 bin dolar
- Bülent -İnci Çeviker: 2 milyon 198 bin dolar
- Burhan Taşpolat-Evrim Pınar Güzel: 1 milyon 416 bin dolar ve 1 milyon 500 bin TL
- İsmail İbrahim Çağlar: 2 milyon 910 bin dolar
- Musa Mert Çetin: 75 bin dolar
- Ömer Kahraman: 940 bin dolar ve 5 milyon 884 bin TL
- İbrahim Kocabaldır: 140 bin dolar
- Uğur-Nurettin Gözaçan: 500 bin dolar
- Nuray Şengüller: 312 bin dolar
(HABER MERKEZİ)
Futbolda dolandırıcılık soruşturması: Arda Turan ile Seçil Erzan'ın mesajları ortaya çıktı
Futbolda dolandırıcılık soruşturması: Banka müdürü Seçil Erzan'ın 216 yıla kadar hapsi istendi