Feyzioğlu’dan Tahir Elçi açıklaması

İnsan hakları ihlallerine karşı tavır almamakla eleştirilen TBB Başkanı Feyzioğlu, Tahir Elçi için 'Tahir köprü insandı, köprüdekileri vuruyorlar’ dedi.

Feyzioğlu’dan Tahir Elçi açıklaması

HABER MERKEZİ- Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, iki yıl önce silahlı saldırıda öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi anan bir konuşma yaptı.

Barolar Birliği Başkanı olarak avukatların tutuklanması ve insan hakları ihlallerine karşı tavır almamakla eleştirilen Feyzioğlu, Facebook hesabından canlı yayın yaptı.

Tahir Elçi’nin şiddete karşı olduğunu belirten Feyzioğlu şunları söyledi: "Biliyorum ki, Türkiye’nin büyük çoğunluğu bu olanlardan mutlu değil. Tahir Elçi, şiddete karşı bir insandı. Öldürüldüğü anda tam hendeklerin dibindeydi ve ‘Burada silah istemiyoruz’ diyordu. Oradaki en yakın silah, bölücü terör örgütünün silahlarıydı ve doğal olarak ilk kastettiği de o silahları istemediğiydi. O cümle (Tahir Elçi’nin Tarafsız Bölge programında söylediği PKK terör örgütü değildir cümlesi) çoğumuz açısından kabul edilebilir değil. Ama bir cümleydi bu ve onun öldürülmesini sevinç çığlıklarıyla karşılamayı asla hak etmeyen bir cümleydi. Çünkü Tahir Elçi, şiddete karşıydı. Niye öldürüldü diye çok düşündüm. Çünkü Tahir köprü insandı, köprüdekileri vuruyorlar. Kutuplaşan, birbirine düşmanlaşan bir ülkede, düşmanlaştırılan bir toplumda köprüde olmak zor. Çünkü sesinizi hem içinden geldiğiniz bir tabana duyuracaksınız hem de toplumun öbür kısmına da elinizi uzatacaksınız. İşte köprüdekine elini uzattığı da vuruyor, bazen sesini duyurmaya çalıştığı tabanı da vuruyor. Ne o cenazeye katıldığımız için pişmanız, katılmasaydık yaşayamazdık, ne de Tahir’i ‘Devlet vurdu’ demediğim için pişmanım. Böyle bir şey söylemem. Ancak soruşturmanın sonuçlanmasını beklerim."

Tahir Elçi metin feyzioğlu