Genç mühendis kahveden zehirlenmişti: Zanlılar adli kontrolle serbest bırakıldı

İstanbul Beyoğlu'da endüstiriyel bulaşık deterjanı ile yapılan kahveden içten mühendis Ayben Özçilingir Turtura'nın iç organları zarar gördü. Turtura'nın tedavisi yoğun bakında sürerken gözaltına alınan iki zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Genç mühendis kahveden zehirlenmişti: Zanlılar adli kontrolle serbest bırakıldı

Artı Gerçek- İstanbul-Beyoğlu'ndaki Ömer Avni Mahallesi’nde bulunan Runner Up adlı kafede kahve içen mühendis Ayben Özçilingir Turtura fenalaştı. Kahvenin endüstriyel bulaşık deterjanıyla hazırlandığı belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede, işletme sahibinin annesi E.Ö.’nün deterjanları şişelere doldurduğu, kahveyi yapan M.A.’nın ise bu şişeleri karıştırarak kahveyi hazırladığı tespit edildi.

ZANLILAR ADLİ KONTROLLE SERBEST

Olay sonrası kahveyi yapan M.A. ile işletme sahibi S.N.Ö. gözaltına alındı, iş yeri ise mühürlendi. Şüpheliler S.N.Ö. ve M.A. yurt dışına çıkış yasağı ve konutunu terk etmeme suretiyle adli kontrol uygulanması ile serbest bırakıldı.

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Ayben Öçilingir Turtura’nın Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde endoskopisinin yapıldığı, yemek borusu ve midede hiperemi tespit edildiği, solunum yolundaki ödem nedeniyle entübe edildiği belirtildi..İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, tuturanın durumunun iyiye gitmeye başladığını, solunum desteğinden ayrılarak yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü belirtmişti.( Haber Merkezi)

kahve zehirlenme zanlı adli kontrol