Güneş ve Star gazeteleri yazılı baskılarını sonlandırdı
AKP iktidarıyla birlikte kendilerini 'yeni Türkiye'nin yayın organları olarak konumlandıren 40 yıllık Güneş Gazetesi ile 20 yıllık Star gazetesi baskılarına son verdiklerini duyurdu.

Hükümete yakın Güneş ve Star gazeteleri yazılı baskılarını durdurma kararı aldı.
40 yıllık gazete olan Güneş Gazetesi, bundan sonra bir diğer hükümete yakın gazete olan ve yayın politikalarında da benzerlik gösteren Akşam Gazetesi'nin eki olarak çıkmaya devam edeceklerini açıkladı. Güneş Gazetesi bununla birlikte, yayın hayatını dijital ortamda kendi internet siteleri üzerinden sürdürmeye devam edecekleri notunu düştü.
Güneş'in sür manşette yaptığı veda duyurusu şöyle:
"Güneş, yaklaşık 40 yıldır başarıyla sürdürdüğü yazılı basın serüvenine yeni bir solukla devam ediyor. Güneş Gazetesi, bugün son kez bayilerde okuyucusuyla buluştu. Yarından itibaren renkli yüzüyle Akşam Gazetesi'nin eki olarak çıkmaya başlayacak. Dijital platformda ise her zamanki gibi www.gunes.com adresinden yayın hayatını sürdürecek. Bu vesileyle tüm okuyucularımızın yeni yılını kutlar, 2020 yılının sağlık, huzur ve başarı getirmesini temenni ederiz."
STAR GAZETESİ DE 'ELVEDA' DEDİ
Star gazetesi de "Kağıda veda ediyoruz" sür manşetiyle çıkan bugünkü sayısında Güneş gibi yayın hayatına dijital platformada sürdüreceğini duyurdu. Gazete, kağıt baskının sonlandırdıklarına ilişkin yalnızca "Kağıda veda ediyoruz. Artık 24 saat sizlerleyiz" notu düşmekle yetindi. 1999'da Uzan grubu tarafından kurulan gazete, TMSF tarafından el konulduktan sonra Ethem Sancak'a satılmıştı. Star Gazetesi yayın hayatı boyunca "Yeni Türkiye'nin Gazetesi" ve "Milli İradenin Sesi" sloganını kullanmıştır.
SON MANŞETLERİNDE NE VARDI?
Basın camiasında ilk baskı olduğu gibi "veda" olan son baskı da önemlidir. Gazetelerin yayın çizgilerine ilişkin mesaj içerir.
"Milli iradenin sesi" olan Star Gazetesi'nin bugünkü son baskısında da yine AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Yayın hayatına dijital ortamda devam etme kararı alan yandaş gazete, Erdoğan'ın "Teknolojiyi kullanmayanın gelecek dünyasında işi çok zor" manşetiyle veda etmesi dikkat çekti.
Sık sık muhalefete yönelik manipülatif haberleri ve görselleriyle eleştiri konusu olan Güneş Gazetesi de son manşetinde Erdoğan'a yer verdi. Güneş Gazetesi de Erdoğan'ın "Önümüzü kesemezler" sözleriyle basılı yayın hayatına veda etti.
(HABER MERKEZİ)