Hatay'daki tarihi Uzun Çarşı'da 400 dükkan açıldı
Depremde yıkılan Hatay'daki Uzun Çarşı'da 400 dükkan faaliyete başladı.
Artı Gerçek - Hatay’ın simgelerinden tarihi 12. yüzyıla dayanan Uzun Çarşı'da 6 Şubat'ta Maraş merkezli depremlerde 2 bin 500 iş yerinden 600'ü yıkıldı.
3,5 kilometre uzunluğundaki çarşıda, normale dönüş için çalışmalar sürerken kente dönen esnaf da dükkanlarını açmaya başladı.
Çarşıda su ve elektrik sorunuyla ilgili yapılan çalışmaların ardından 400 esnaf iş yerini faaliyete geçirdi.
Uzun Çarşı'nın bir bölümünün sınırları içerisinde kaldığı Habib-i Neccar Mahallesi’nin muhtarı Fuat Gövce, "6 Şubat depreminden önce çarşımız herkese açıktı. Depremden sonra iş yerlerinin yüzde 80-90'ı hasar gördü. İnsanlarımız şehir dışına gittiler. Geri dönmeye başladılar. Esnafımız iş yerlerini açtı" dedi.
Gövce, "Burada İbrahim Ethem Hazretleri'nin yaptırdığı Mahremiye Camisi de vardı. Deprem esnasında yerle bir oldu. Şu an o haliyle duruyor. Su ve elektrik sorunumuzun halledilmesiyle esnafımız tekrar dönüş yapıyor. Yaklaşık 400 dükkanımız şu anda açık ve çarşıya gelenlere hizmet veriyor" diye konuştu.
Uzun Çarşı Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı, 41 yıllık dondurma ustası Mehmet Hançer Gündüz de depremin ardından esnafın çoğunun istemeyerek kentten ayrıldığını söyledi. Gündüz, "İnşallah çarşımızın tekrar hayata geçmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. (DHA)