HDP 6 büyük kentte miting yapacak

HDP, 'Demokrasi ve Barış Mücadelesi Planı'nın 2’nci aşaması kapsamında 2 aylık eylem takvimini açıkladı.

HDP 6 büyük kentte miting yapacak

HABER MERKEZİ - Halkların Demokratik Partisi (HDP) 20 Temmuz'da startını verdiği 'Demokrasi ve Barış Mücadelesi Planı'ın 2’inci aşamasında yapılacak eylem takvimini açıkladı.

Hafta başından bu yana Kadın Meclisi, Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarında ele alınan planlamaya göre; 6 büyük kentte kitlesel miting yapma kararı alındı. Bu kapsamda ilk olarak İstanbul'da demokrasi güçleriyle ortaklaşarak, 10 Eylül Pazar günü kitlesel bir miting gerçekleştirilecek. Mitingin Bakırköy'de yapılması planlanıyor.

MİTİNG YAPILACAK İLLER

İstanbul ile başlayacak miting programlarını sırasıyla 17 Eylül Diyarbakır, 20 Eylül Van, 24 Eylül Adana, 30 Eylül Mersin ve 14 Ekim İzmir'de gerçekleşecek olan mitingler izleyecek. Mitingler için "Durmayalım, dur diyelim, faşizmi durduralım, birlikte değiştirelim" sloganı belirlendi.

2 AY SOKAKTA OLUNACAK

HDP aynı zamanda eylem planının bu aşamasında halkla bir araya gelmek amacıyla 120 ayrı merkezde halk toplantıları, panel ve sempozyumlarla çeşitli etkinlikler düzenleme kararı almıştı. Bu kapsam 19 Ağustos'ta startı verilen buluşmalar, Ekim ayı sonuna kadar devam edecek.

Bunun yanı sıra miting yapılmayan kentlerde halk şölenleri düzenlenecek. Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek olan halk mitingleri de Ankara, Adıyaman, Malatya, Antep, Hatay, Antalya, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Bursa ve Kocaeli'de yapılacak. Bu şölenlerin tarihleri de il örgütlerine gönderilen genelge ile bildirilirken, bunların hazırlığına da başlanıldığı öğrenildi.

BÖLGE GEZİLERİ

Miting yapılmayan bölge kentlerinde ise kapsamlı bir bölge gezisi programı çıkarıldı. 2 Ekim'de Ardahan ile startı verilecek bölge gezileri de 22 Ekim'e kadar 17 ili kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek.

SEMPOZYUMLAR YAPILACAK

Antalya, Bursa, Adana ve Kocaeli'nde ise 7-15 Ekim tarihleri arasında demokrasi güçlerinin de katılımıyla 'faşizme karşı birlikte demokrasi mücadelesi' eksenli sempozyumlar düzenlenecek.

HDP