İstanbul'da adalet nöbeti ikinci günü
Maltepe Cezaevi önündeki nöbet zor şartlarda devam ediyor. 30 derece sıcak ve güneş altında nöbete destek verenler için yakınlarda ne bir kafe var ne tuvalet. Maçka Parkı ise şenlikli.
Fatma YÖRÜR
ARTIGERÇEK - Sabah saatlerinde CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in Maltepe Cezaevinde yatan Enis Berberoğlu'nu ziyaretiyle başlayan gün, Maçka Parkındaki iftarla sürdü.
Gürsel Tekin ziyaret sonrası Berberoğlu'nun herkese selamlarını iletirken, millet iradesine dikkat çekti ve hukuk sistemini oturtuncaya kadar bu mücadelemiz devam edecektir, dedi.
Maltepe Cezaevi önündeki nöbeti bugün İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ziyaret etti.
Maltepe cezaevi önündeki nöbet zor şartlarda devam ediyor. 30 derece sıcak ve güneş altında nöbete destek verenler için yakınlarda ne bir kafe var ne tuvalet. Dayanışma ve direniş için buradayız diyen partililer bu şartlara rağmen nöbet noktasını bırakmıyor.
MAÇKA PARKINDA MÜZİK, DANS, SÖYLEŞİ VE İFTAR
Maçka Parkında da adalet nöbeti devam ediyor.
Maçka Parkında müzik, dans, söyleşi ve iftar bir arada. Ancak söylemler ve talepler zaman zaman taban tabana ayrılıyor. Parkı ziyarete gelenler parktaki söylemin ulusalcı bir düzleme sıkıştığını belirtip daha çoğulcu bir yapı arzusunu dile getirirken, CHP'liler ise Cumhuriyet Halk Partisi temel prensiplerini dile getiriyor. İlginç olansa, tüm kesimlerin bir diğerinin öz eleştiri yapmasını beklemesi. Biraraya gelmeden bu savaşı kazanamayız, diyen muhalifler için Kürt sorunu üzerine fikir ayrılıkları ve geçmiş dosyalar daha kolay kolay kapanacağa da benzemiyor. Tartışmaları parkın orta yerinden gelen müzik bölüyor.
Adalet Nöbeti, Maçka Parkı orta yerinde kurulan Ataşehir Gençlik Orkestrası sıcaktan ve siyasetten bunalan insanların kısa bir mola vermesi imkan sağladı ve Parktaki enerjiyi değiştiridi. Konser sonrası mikrofonu Orkestra şeflerinden Baran Aytaç'a uzatıyorum.
Fatma Yörür: Tam da direnişin ortasında hayat verdiniz. Bugünlerde şu serzenişi sıkça duyuyorum: Hayata ve güzel şeylere vakit kalmadı, her şey politikleşti ve gündelik hayatımız içinde sanata, spora yer kalamadı. Dost sohbetlerinde bile siyaset konuşuyoruz. Siz ise burada müziğe başladığınız anda adeta hayat durdu parkta...
Baran Aytaç:Bizelmizden geleni yapmaya çalıştık burada imkanlar dahilinde... Dediğiniz doğru, siyasetten, gündemden yararlı olabilecek her şeye herhangi bir şeye vaktimiz kalmıyor. Akıl karmaşası yaşayan bir ülkenin içindeyiz.
Fatma Yörür: Müziğe sanata sıra gelecek mi sizce?
Baran Aytaç: Gelecek gelecek. Biz iki buçuk üç yıldır bu pırıl pırıl gençlerle haftada iki ya da üç saat toplanıp provamızı yapıyoruz. Kimisi dokuz yaşındaydı bizimle başladığında, 11 - 18 yaş arasındayız. Umud edeceğiz, müzik yapacağız, burada olacağız.
Parkta gün söyleşilerle devam etti. Önce tiyatrocu-yönetmen Orhan Alkaya konuştu. Ardından Gazeteci Ozgur Mumcu. Her iki konukta adaletin tüm ülkeye gerek olduğunu ve ona sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.
İftarla devam eden nöbet, Orçun Benli'nin yazıp yönettiği Bu Son Olsun filmi ile sona erdi. Parkta nöbet haftasonu ve ilerleyen günlerde de sürecek.
Parka kurulan dev ekran izleyicilere Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünü dakika dakika aktarıyor.
Milletvekili ve parti yöneticileri de parkı yalnız bırakmıyor.