Jagland'dan, Sadi Güven'e KHK'li belediye başkanları mektubu

AK Genel Sekreteri mektubunda, seçilen belediye başkanlarına değil de seçimi kazanamayan diğer partinin adayına mazbata verilmesinin hukuk devletine ve demokrasiye aykırı olduğunu söyledi.

Jagland'dan, Sadi Güven'e KHK'li belediye başkanları mektubu

ARTI GERÇEK- Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Yüsek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'e bir mektup yazarak HDP'li belediye başkanlarına Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevlerinden ihraç edildikleri gerekçesiyle mazbata verilmemesini değerlendirdi.

Jagland mektubunda, adaylıkları onaylanan ve seçmenler tarafından seçilen kişilerin KHK'li oldukları gerekçesiyle göreve başlamalarına izin verilmemesi, seçimi kazanamayan diğer partinin adayına mazbata verilmesinin hukuk devletine ve demokrasiye aykırı olduğunu söyledi.

Kararı Avukat Benan Molu Twitter hesabından duyurdu:

HDP khk ysk mektup Sadi Güven Mazbata