'Keşif yapmışlar, planlı ve faşistçe bir saldırı'
Samsun'da tarım işçilerine yönelik saldırıda ablasını kaybeden Turgut Akın, Samsun Valisi'nin 'Sarhoş birinin eylemi' sözlerini yalanladı.
GÜNCEL - Urfa’nın Viranşehir ilçesinden Samsun’un Terme ilçesi Bafracalı mahallesinde tarım işçisi olarak fındık toplamaya giden Akın ailesinin kaldığı çadırlara düzenlenen ırkçı saldırıda 36 yaşındaki Perihan Akın ciğerine aldığı kurşun ile yaşamını yitirirken, yeğeni 27 yaşındaki Nurcan Patak ise elinden ve dizinden yaralandı.
Bafracalı mahallesinde fındık toplamaya giden 15 kişilik ailenin 3 çadırı gece saat 12.30’da birkaç silahlı saldırganın saldırısına uğradı. Saldırıdan 5 gün önce Çarşamba ilçesine giden Viranşehirli tarım işçilerinin kaldıkları çadıra isabet eden 7 kurşundan biri Perihan Akın’a isabet ederken, diğeri yeğeni Nurcan Patak’ın sağ parmağına değdi. Bir diğer kurşun ise Patak’ın diz kapağını sıyırdı.
FINDIK İŞÇİLERİNE SİLAHLI SALDIRI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI haberi için tıklayınız
PATAK PARMAĞINDAN VE DİZİNDEN YARALANDI
Çadırda uyurken silah sesi duyduğunu ve parmağında acı ve sıvı hissettiğini söyleyen Nurcan Patak, yaşadıkları saldırıyı şu sözlerle ifade etti : "Silah sesi ile uyandım. Silahın beni yaraladığını anlamadım. Akrep soktu parmağıma sandım. Elim uyuştu ve kanıyordu. Teyzem kalktı çadırın ışığını yaktı. Sonra bir dakika yatakta oturduk. O esnada teyzem yanıma yığıldı. Vurulmuştu. Hastaneye bizi akrabalarım götürdü."
‘KEŞİF YAPMIŞLAR PLANLI BİR SALDIRI’
Yine saldırı anında ablası ile aynı çadırda olan Turgut Akın ise, saldırının ırkçı bir saldırı olduğunu, saldırganların olay gecesi çadır etrafında keşif için birkaç tur attıklarını söyledi. Akın, ablasının ışığı yaktıktan sonra silah seslerinin art arda geldiğini ve 7 kurşun sıkıldığını belirterek, "Ablam ayağı kalktı ışığı yaktı, bir arada toplandık hepimizi taradılar. 3 tane önce, 5 tanede biz ışıkları açınca sıktılar. Bu adamlar gece saatlerinde 3 defa bizim çadırın orada birilerine ‘Samsun ne tarafta kalıyor’ diye sormuş. Planlı bir saldırı yani" dedi.
TARANAN ÇADIRDA ÇOCUKLAR DAHİ 15 KİŞİ VARDI
Akın, yoksulluktan kaynaklı yılın neredeyse 6 ayı batı illerinde çalıştıklarını söyleyerek, "Biz batıda aylarca çalışırız. Malatya'ya da kayısı, Adapazarı'nda fındık, varsa pamuk ya da aklınıza ne gelirse. Samsun'a daha öncede gitmiştik. Oralarda bu tarz saldırılar çok oluyor. 3 çadır da toplam 15 kişiydik. Hepimiz akrabaydık. Domuz avladıkları tüfeklerle bizi taradılar. Samsun'da Kürtlere yönelik bu tarz saldırılar oluyordu. Ancak burada iş olsa oraya gider miydik? Taranan çadırda çocuklarla da vardı, biri 15 diğeri 9 yaşındaydı. Hala suçumuz ne bilmiyoruz. Bir daha asla oralara gitmeyiz" dedi.
‘ONDAN GERİYE MAVİ YAZMASI KALDI’
36 yaşındaki ablası Perihan Akın’ın tüm ailesine baktığını emekçi bir kadın olduğunu belirten Akın, saldırının alçakça olduğunu ifade etti. Akın yaşamını yitiren ablasından da şöyle söz etti: "Ablam emekçi bir kadındı, annemdi, ağabeyimdi, kardeşimdi, arkadaşımdı. Ondan geriye boynumdaki yazması kaldı. Bu yazmayı boynumdan çıkarmayacağım. Onu hastaneye götürdüm. Elimde sadece mavi yazması kaldı. Hem kendine hem bize bakıyordu. Bu yıl bana şaka yapıyordu seni evlendireceğim diye. Faşistçe bir saldırıyla onu öldürdüler." (ANF)