Kılıçdaroğlu yeniden CHP'nin Genel Başkanı seçildi

CHP'nin 36’ncı Olağan Kurultayı yapıldı. 1.237 delege oy kullandı. Geçerli oyların 790'ını alan Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi. Muharrem İnce ise 447 oyda kaldı.

Kılıçdaroğlu yeniden CHP'nin Genel Başkanı seçildi

HABER MERKEZİ- CHP'nin 36’ncı Olağan Kurultayı yapıldı. Başkanlık yarışı için delegeler kurulan sandıklarda oy kullandı. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından sayıma geçildi. Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 790 oy alarak CHP'nin yeniden genel başkanı seçildi. Kılıçdaroğlu’nun karşısına 2. kez çıkan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise 447 oy aldı.

Kurultay divanının açıklamasına göre kurultayda kayıtlı delege sayısı 1.266 idi. Oy kullanan delege sayısı 1.237, geçerli oy sayısı 1.253, geçersiz oy sayısı ise 16 oldu.

Kurultay, yarın Parti Meclisi seçimi ile devam edecek.

İNCE'NİN OYLARI KISMEN ARTTI

2014 yılındaki olağanüstü kurultayda Kılıçdaroğlu ile yarışan İnce 415 oy almıştı. Kılıçdaroğlu ise 740 oyla genel başkan seçilmişti. Bugünkü sonuçlara göre Muharrem İnce 32 oy fazla almış oldu. Kılıçdaroğlu ise 50 oy daha aldı. Bu sonuçlar oylamada ciddi bir değişiklikliğin olmadığına işaret ediyor.

2016 yılındaki 35. olağan kurultayda genel başkanlık seçimine tek aday olarak giren Kılıçdaroğlu 1.238 delegenin oy kullandığı seçimde 960 oy alarak 4. kez genel başkan seçilmişti. Geçersiz sayılan 248 oyun, boş oy kullanan parti içi muhalefete ait olduğu iddia edilmişti.

AFRİN HAREKATINI SELAMLADI

Sonuçların açıklanmasından sonra Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yaptı. Kılıçdaroğlu, "Biz Kuvvayi Milliyeciyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması özetle söyle: "Üstlendiğim görevin sorumluluğunu çok iyi biliyorum. Bu ülkenin her ferdinin hakkını hukukunu ve adaletini korumak için her türlü mücadeleyi yapacağıma söz veriyorum.

Bu yaşadığımız ortamda CHP'ye genel başkanlık yapmanın sıradan bir iş olmadığını çok iyi biliyorum. Biz haklı davamızı sonuna kadar götüreceğiz. Adaleti, demokrasiyi, hukuku birlikte savunacağız. Birlikte yaşamayı savunacağız.

Önümüzdeki süreçte zor koşullarda mücadele vereceğiz. Demokrasiyi yüceltmek zorundayız, bu bizim temel görevimizdir.

15 yılda Türkiye'yi kimler beka sorunuyla karşı karşıya getirdi? Kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz.

Afrin'de hayatını kaybeden kahraman askerlerimize şükran borçluyuz. Onlar bizim onurumuz, gururumuz.

Kuvayi Milliye'nin ne olduğunu biliriz. Birlikte mücadele edeceğiz. Türkiye'yi beka sorunundan kurtarmanın yolu ülkemize sahip çıkmamızdan geliyor.

Bütün komşularımızla huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bütün komşularımızı kucaklamak isteriz. Hak ve adalet mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

MÜKERRER İMZA TARTIŞMASI ÇIKMIŞTI

Başkanlık yarışı için mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakibi, 166 delegenin imzasıyla Muharrem İnce olmuştu.

Muharrem İnce için verilen 166 imzadan 49’unun mükerrer olduğu açıklanmış, İnce ise CHP Genel Merkezi'ni "algı operasyonu yapmak"la suçlamıştı.

Adayların tüzük gereği genel başkan seçilebilmesi için mevcut delegelerin yarıdan bir fazlasının oyunu alması gerekiyordu.

Kılıçdaroğlu yeniden CHP'nin Genel Başkanı seçildi - Resim : 1

16 MADDELİK SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

Kurultay sonuç bildirgesi de yayınlandı. CHP'nin gelecek dönem için öncelikle hedefleri 16 maddede şöyle sıralandı:

1-Tek adam rejimine son verilecek ve kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter sisteme geçilecektir.

2-Cumhuriyet ve demokrasinin temeli olan laiklik ilkesinden taviz verilmeyecek ne dinin siyasallaştırılmasına ne de siyasetin dinselleştirilmesine izin verilmeyecektir.

3-Din, vicdan ve inanç özgürlüğüne müdahalelere izin verilmeyecek, yaşamın her alanında adalet ve huzur sağlanacaktır.

4-OHAL derhal kaldırılacak, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) yasama ve yargı denetimine alınacak ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün siyasi ayağı kesinlikle ortaya çıkarılacaktır.

5-Yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü sağlanarak, tüm vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği güvence altına alınacak, seçimler adil ve güvenli olacaktır.

6-Kürt sorunu eşit yurttaşlık temelinde, ulusal bütünlük ve toplumsal uzlaşı ile çözülecektir.

7-Çağdaş demokrasilerde 4. güç olarak benimsenen medya özgürlüğü sağlanacaktır.

8-Yüksek katma değerli kapsayıcı büyüme hedeflenecek, eğitim ve sağlık parasız, kaliteli ve ulaşılabilir olacaktır.

9-Herkes milli gelirden hakkını alacak, açlık ve yoksulluk sıfırlanacak, gelir dağılımı adaletini ve bölgesel kalkınmayı sağlamak devletin temel görevi olacaktır.

10-Tarımsal üretim planlanacak, ekilmeyen tarım arazisi kalmayacak, çiftçi desteklenerek ithalata karşı korunacak ve Türkiye tarımda tekrar kendi kendine yeten ülke konumuna getirilecektir.

11-Devlet şeffaf, tarafsız ve hesap verebilir olacak, kamuda tüm atamalar liyakata uygun yapılacak, yolsuzluk suçlarında zamanaşımı kaldırılacak, cezaları ağırlaştırılacak ve yolsuzluk yapanlardan hesap sorulacaktır.

12-Asgari ücret vergi dışı bırakılacak, taşeronların tümü kadroya alınacak, tüm kamu ve özel sektör çalışanlarına sendikalaşma özgürlüğü tanınacak, sendikalaşma özendirilecek, eşit işe eşit ücret uygulanacaktır.

13-Şehit aileleri ve gazilerimiz arasında uygulanan ayrımlar kaldırılacak, şehit aileleri ve gazilerimiz Milletvekillerine tanınan hak ve imkanlardan yararlanacak.

14-Kadınlara ve gençlere hayatın her alanında eşitlik sağlanacak, kadınlar ve çocuklar şiddete karşı korunacak, şiddet uygulayanlara verilen cezalar artırılacaktır.

15-Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata eşit katılımı sağlanacaktır.

16-"Yurtta Barış Dünyada Barış" ilkesiyle bütün komşularımızla ulusal çıkarlarımız gözetilerek iyi ilişkiler kurulacak, AB müktesebatına uyum sağlanacak, AB’ye tam üyelik hedeflenecektir.

chp kılıçdaroğlu sayım kurultay oy verme Genel Başkan delege seçildi