Mersin'de lise müdürü misafir öğrencilerin spor salonunu kullanmasına izin vermiyor

Mersin'de yıkım kararı çıkarıldığı için Mahmut Arslan Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam eden Çankaya Ortaokulu öğrencilerinin spor salonunu kullanması engelleniyor. Veliler okul müdürünün uygulamasına tepki göstererek imza kampanyası başlattı.

Mersin'de lise müdürü misafir öğrencilerin spor salonunu kullanmasına izin vermiyor

Abidin YAĞMUR

MERSİN - Mersin’de Çankaya Ortaokulu için yıkım kararı verildi. Okulun beşinci ve altıncı sınıf öğrencileri Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde, yedinci ve sekizinci sınıf öğrencileri ise Mahmut Arslan Anadolu Lisesi'nde eğitime devam ediyor. Ancak Mahmut Arslan Anadolu Lisesi Müdürü Ali Kamil Salcı'nın uygulamaları Çankaya Ortaokulu velilerinin tepkisini çekti.

Müdür Salcı'nın ortaokul öğrencilerinin beden eğitimi derslerinde spor salonunu kullanmasına izin vermediğini söyleyen veliler, lisenin bahçesindeki spor salonunun, liselilerin okuldan çıktığı 13.20’den akşam 19.00’a kadar boş olduğunu ancak ortaokul öğrencilerinin 32 derece sıcakta beden eğitimi dersi aldığını ifade etti. Velilerin anlatımına göre öğrenciler kıyafetlerini ya sınıfta ya da okul tuvaletinde değiştirmek zorunda kalıyor.

'BU ÇOCUKLARIN AİDİYET DUYGUSU NASIL GELİŞECEK?'

Öğrenci velileri, Mahmut Arslan Anadolu Lisesi yönetimini Mersin Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet etti. Veliler, spor salonunun Çankaya Ortaokulu öğrencilerine de açılması için imza kampanyası başlattı.
Mahmut Arslan Anadolu Lisesi Müdürü ve okul yönetiminin davranışları nedeniyle çocuklarının kendilerini sığınmacı gibi hissettiğini belirten veliler, imza kampanyası metninde, "Okul idarecilerinin bu çocukların ilerde bir yetişkin aidiyet duygusunun nasıl gelişeceğini düşünmelerini talep ediyoruz" dedi.

'OKUL ÇOCUKLARINDIR'

Okul yönetiminin spor salonunun kiraya verildiği gibi bahaneler sunduğu belirtilerek, "Çocuklarımızın tuvalette kılık ve kıyafetlerini değiştirdiğini duyuyor, beton üzerinde spor yaptıklarını görüyoruz. Bu çocuklar bunu kendisine yaşatanlara nasıl saygı duyabilir ve aidiyet duygusu hissedebilir. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. İleride biz büyüklerin yerine geçecekler. Cumhurbaşkanı olacaklar, vali olacaklar, okul müdürü olacaklar, sporcu olacaklar, doktor olacaklar, tamirci olacaklar, fırıncı olacaklar. Kısaca millet olacaklar. Okul milletindir, okul çocuklarındır."

GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİ DE SORUNA NEDEN OLDU

Mahmut Arslan Anadolu Lisesi öğrencileriyle Çankaya Ortaokulu öğrencilerinin giriş çıkış saatlerinin çakışması da soruna neden oldu. Mahmut Arslan Anadolu Lisesi Müdürü Ali Kamil Salcı, kendi okulunun öğrencileri okuldan çıkana kadar Çankaya Ortaokulu öğrencilerini okul binasına almayacağını okul idaresine bildirdi.

35 DAKİKA BAHÇEDE BEKLİYORLAR

Çankaya Ortaokulu öğrencileri iki haftadır saat 13.00’te servisten indikten sonra 35 dakika okulun arka bahçesinde bekliyor. Üstelik, okulun arka bahçesinde herhangi bir güvenlik önlemi, güvenlik görevlisi ya da nöbetçi öğretmen bulunmadığı için bahçeye herkes girebiliyor. Bu durum çocukların güvenliği için risk yaratıyor.

'YAĞMUR ALTINDA DA BEKLEYECEKLER Mİ?'

Okulun fiziki şartlarının iki okulun öğrencilerinin aynı anda girip çıkmasına uygun olduğunu belirten veliler, "Çocuklar 35 dakika boyunca güneşin altında bekliyor. Kapılarda güvenlik yok. Yarın bir gün hava soğuyacak, yağmur başlayacak. Çocuklar yağmurun altında 35 dakika bekletilecek mi?" diyerek duruma tepki gösterdi. (ARTI GERÇEK)