‘Musa Anter Gazetecilik Ödülleri’ için başvurular başladı

Katılım başvuru son tarihi 10 Eylül 2020, seçilen eserlerin açıklanma tarihi ise 18 Eylül 2020 olarak belirlendi.

‘Musa Anter Gazetecilik Ödülleri’ için başvurular başladı

Bu yıl 28'incisi düzenlenecek olan Musa Anter Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri için başvurular başladı. 5 ayrı dalda düzenlenecek olan yarışmanın sonuçları ise 18 Eylül’de açıklanacak. Musa Anter ve görevi başında şehit düşen özgür basın çalışanları anısına her yıl düzenlenen, "Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri" yarışmasını bu yıl da Yeni Yaşam gazetesi düzenleyecek. Yarışmanın dili Türkçe ve Kürtçe olacak.

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Yarışması, "Türkçe Haber", "Kürtçe Haber", "Fotoğraf (haber fotoğrafı)", "Karikatür" ve Gurbetelli Ersöz anısına "Kadın Haberciliği" olmak üzere beş ayrı dalda düzenleniyor. Her katılımcı sadece bir daldan ve sadece bir eser ile yarışmaya katılabiliyor.

Değerlendirme, yarışmaya doğrudan gönderilen çalışmaların yanı sıra ön eleme kurullarının seçici kurullara önerileri de dikkate alınarak yapılıyor. Gönderilen eserler sahiplerine iade edilmeyecek ve Yeni Yaşam gazetesinde yayınlanabilecek.

SON BAŞVURU 10 EYLÜL

Yarışmaya katılım başvuru son tarihi 10 Eylül 2020, seçilen eserlerin açıklanma tarihi ise 18 Eylül 2020 olarak belirlendi. Yarışmaya gönderilecek olan eserler, PTT veya kargo ile ya da elden bizzat teslim edilecek. Posta veya kargodan kaynaklı ulaşmayan eserlerin sorumluluğu ise sahibine ait olacak. Yine yarışmaya gönderilecek olan eserlerin daha önce yayınlanmamış ya da 10 Eylül 2019 tarihinden sonra yayımlanmış olması gerekiyor.

Yarışmaya katılım koşulları şu şekilde:

*Yarışmaya katılım başvuru son tarihi 10 Eylül 2020, seçilen eserlerin açıklanma tarihi ise 18 Eylül 2020’dir. Eserlerin, PTT veya kargo ile gönderilmesi ya da elden bizzat teslim edilmesi gerekmektedir. Posta veya kargodan kaynaklı ulaşmayan eserlerin sorumluluğu sahibine aittir.

*Katılım koşulları o Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Yarışması’nın teknik şartnamesinde belirtilen koşullara haiz, eser sahibi herkes yarışmaya katılabilir.

*Yarışmaya seçici kurul üyeleri (jüri olduğu yıl) ile Yeni Yaşam gazetesi çalışanları katılamazlar.

*Yarışmaya katılan eserlerin daha önce yayımlanmamış ya da 10 Eylül 2019 tarihinden sonra yayımlanmış olması gerekmektedir.

*Katılımcı, daha önce ya da bu yarışma ile eşzamanlı yapılan herhangi bir yarışmada ödül, mansiyon ve sergileme almamış eserleriyle katılabilir.

*Eserin, daha önce ya da bu yarışma ile eşzamanlı yapılan herhangi bir yarışmada ödül, mansiyon ve sergileme aldığının ortaya çıkması durumunda katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır; alınan ödül iptal edilir. Ödül alınmışsa, katılımcı tarafından iade edilmesi gerekmektedir. Bu işlem diğer katılımcılar için herhangi bir talep hakkı doğurmaz.

*Yarışmaya gönderilen eser üzerinde, eser kendisinin olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve jüriyi yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan katılımcı hakkında jüri tarafından kural ihlali işlemi uygulanır.

*Yarışmaya eser gönderen tüm katılımcıların, şartnamede belirtilen hususları kabul ettikleri kabul edilir. Bu koşullara uymayan katılımcılar yarışma dışı bırakılır.

*Eser yayınlanmamış ise, eserin adı, çekildiği ya da çizildiği yer ve zaman; yayınlanmış ise yayınlandığı gazete, dergi, ajans, internet sitesi, TV ile yayın tarihi bilgileri ve yayının bir kopyasının dosyada yer alması gerekmektedir.

*Katılımcıların; özgeçmiş, iletişim adresi ve eser hakkındaki bilgi yazısı ile bir adet fotoğrafını başvuru dosyasına eklemelidir. Gazetemiz Yeni Yaşam tarafından düzenlenecek olan yarışma için son başvuru tarihi 10 Eylül.

Sağlanması gereken koşullar ise şöyle:

"Türkçe Haber, Kürtçe Haber ve Kadın Haberciliği Dalları: Katılımcılar, politika, ekonomi, ekoloji, eğitim, sağlık, toplum yaşam, kültür sanat ve spor gibi kategorilerde haber değeri taşıyan çalışmalarla katılım sağlayabilirler. Haberlerin beş (5) nüsha şeklinde gönderilmesi gerekmektedir.

Fotoğraf Dalı: Yarışmaya gönderilen çalışmaların arka yüzlerinin sol alt köşesine, eser sahibinin adı soyadı ve eserin adı bir etiketle yazılacaktır.

Fotoğrafın çekildiği zaman, mekan ile haber adı belirtilmelidir. Fotoğraf dalında yarışmaya gönderilecek eserlerin boyutları; kısa kenar minimum 2000 piksel, JPG formatında, 300 DPİ çözünürlükte ve 12 sıkıştırma kalitesinde olarak sunulmalıdır. Seçici kurul gerek görürse katılımcıdan fotoğrafın orijinal halini (Raw) talep edebilir. Üzerinde oynanmış ve gerçekliğini değiştirecek şekilde değiştirilmiş (ışık, renk, kontrast ayarları hariç) fotoğraflar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Karikatür Dalı: Yarışmaya gönderilen eserlerin ismi eserin arka yüzlerinin sol alt köşesine, bir etiketle yazılacaktır. Çizer kullandığı teknikte serbesttir. Ancak eserler orijinal olmalıdır. Sanatçı tarafından (ıslak imza) imzalanması koşulu ile dijital baskı ürünler kabul edilir.

Karikatür boyutları en az A4 (21 cm × 29,7 cm) en fazla A3 (29,7 cm x 42 cm) olmalı ve herhangi bir zemine yapıştırılmamalıdır.

YARIŞMA JÜRİSİ

Türkçe Haber: Tuğrul Eryılmaz, Candan Yıldız, Fatih Polat, Faruk Eren, İbrahim Varlı, Hüseyin Aykol.

Kürtçe Haber: Mehmet Ali Ertaş, Suna Tunç, Beritan Zagros, Ramazan Ölçen, Ferit Demirel.

Kadın Haberciliği: Nevin Cerav, Nişmiye Güler, Bircan Değirmenci, Çiçek Tahaoğlu, Sevda Karaca.

Fotoğraf: Ramazan Öztürk, Abdurrahman Gök, Özcan Yaman, Rodi Yüzbaşı, Selmet Güler.

Karikatür: Gülay Batur, Doğan Güzel, Aslı Alpar, İmam Cici, Ender Özkahraman. (DHA)

haber ödül musa anter gazetecilik ödülleri